How to: Få nye venner

Denne uken startet fadderuken ved de fleste utdanningsinstitusjonene. Mest sannsynlig kommer du som er ny student til å hilse på mange nye ansikter, og få gode venner du skal ha livet ut. Hvis du er en av dem som synes at det er litt vanskelig å bli kjent med nye mennesker, har vi her samlet noen råd om hvordan man kan legge et godt grunnlag for vennekretsbygging.

 

Det magiske vinduet

I dagliglivet blir det ofte opplevd som litt pussig dersom noen slår seg ned ved siden av deg og spør hvor mange søsken du har. Disse reglene opphører ved studiestart. I to uker er de aller, aller fleste innstilte på å møte nye mennesker og finne seg venner, noe du må utnytte for alt det er verdt. Se deg rundt mens dere går i grupper fra A til B. Mange som går ved siden av deg har også lyst til å starte en samtale. Kjør på! Om ikke annet kan du påpeke at det er bedre å gå alene sammen, enn alene.

 

Ta initiativ!

Kanskje er du ny i byen, eller kanskje du har snakket med en som er det. Foreslå en tur på Fløien eller kanskje opp Stoltzekleiven. Plasser der dere får sett byen, og hele tiden er i bevegelse. På den måten slipper du å bekymre deg for pinlig taushet dersom du syns sånt er litt kleint.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bar til bar under fadderuken 2013.
Bar til bar under fadderuken 2013.

Vær med!

Det skjer mye i fadderuken. Sørg for å få med deg det meste, spesielt de første dagene. Det er kjedelig om resten har blitt gode venner mens du sto over tre dager på rad. Men en pause i ny og ned skader ingen.

 

Navn

Vi mennesker har en lei tendens til å fokusere mest på å si vårt eget fremfor å huske den andres navn i hilsesituasjoner. Gjør det til en greie, vis at du prøver å huske navnet. Det er begrenset hvor lenge det er greit å bli kalt ”du”. Det er også hyggelig at noen legger merke til særpreg. Vær oppmerksom.

 

Vær Viggo Venneløs

Med en gang du har en person du kjenner fra før, er det lett å lene seg på denne. Forlat redet, gi beskjed om at du må fly for egen maskin. På den måten har du ikke noe annet valg, og blir automatisk mer kontaktsøkende.

 

Smil!

Dersom de øvrige tipsene ikke er noe for deg, er det en eneste ting du kan gjøre: smil. Vær glad, og gled deg over tilværelsen. Dét er smittsomt det!

 

Lykke til i fadderuken! Det kommer til å gå helt fint! Og gjør det ikke det, så har du alltids oss.

Author: Ingvild Tømmervåg