How to: Lage vårruller

Matlaging er det ikke alltid man får tid til som travel student, men når du først er i gang, hvorfor ikke lage noe som er både godt og egnet til å fryse ned? I dag gir vi deg oppskriften på vårruller! 

Det du trenger er:  vårrulleringrediensInnhold til ca. 40 vårruller:

200 gram kål

300 gram gulrøtter

600 gram kyllingkjøttdeig

En pakke med glassnudler

1 pakke vårullpapir (40 stk)

Olje til steking/fritering

1 egg til rulling/festing av vårrullpapir

Ris

Sweet chili-saus

 

Saus:

5 ts thai-buljongpulver

4 ss østersaus

1/2 ts sukker

1/2 ts malt sort pepper

 

Utstyr:

To boller

Rivjern

Stekepanne

Stekespade/pinne

Skjærebrett

Kniv

 

Fremgangsmåte

Start med å legge glassnudlene i bløtt i en bolle med varmt vann. Mens disse ligger og godgjør seg, finner du frem rivjernet. Nå er det nemlig dags for å raspe alt av kål og gulrøtter. Steik så kjøttdeigen, og bland den med kålen og gulrøttene i en stor bolle.  

Nå er glassnudlene blitt fine og bløte i formen, omtrent som en glassmanet. Nudlene skal nå skjæres opp i korte lengder og blandes inn i bollen. Vær obs på at nudlene kan være litt glatte, sånn at det er greit å gå for en forsiktig fremgangsmåte på skjærefronten. Med det er fyllet til vårrullene klart.

Neste steg er å lage sausen som du skal blande i. Her blander du alle ingrediensene, og smaker til om du føler noe mangler.

Når alt dette er på plass, er det klart for rulling. Under ser du et bilde av hvordan du kan gjennomføre rullingen. For at papiret skal holde seg fast, bruker man eggehviten fra egget. Påfør et tynt lag med fingrene og fest flippen på vårrullen. Ettersom dette tar litt tid, kan det anbefales å sette på radioen.

Foto: Dorthe Iselin Austevoll
Foto: Dorthe Iselin Austevoll

 

ferdige
Vårruller klar for steking. Foto: Dorthe Iselin Austevoll

Nå er du klar for steking. Man kan bruke en vanlig stekepanne til dette. Det er viktig at pannen er helt tørr. Hell oppi oljen, slik at den dekker hele flaten. Ikke vær gjerrig på oljen! Varm den godt opp. Legg vårrullene oppi pannen, og følg med. Når vårrullene er blitt fin og gyllen, kan du snu dem. Gjenta dette til du er ferdig.

Vårruller kan serveres med ris og sweet chili-saus. Bon Appétite!

Author: Dorthe Iselin Austevoll