Bygger bro mellom studenter og bedrifter

Vi har møtt leder for Prosjektgruppen i Springbrettet, Therese Skarlo. En engasjert og løsningsorientert dame med pågangsmot og bein i nesen.

– Springbrettet er en tverrfaglig studentorganisasjon som arbeider for å gjøre avstanden kortere mellom studenter og arbeidsliv, forteller Therese, som blant venner omtales som Tess.

Ved siden av økonomi- og administrasjonsstudiet ved HiB og deltidsjobb, er Therese leder for Prosjektgruppen i Springbrettet. Springbrettet ble opprettet i 2007, etter at næringslivet i lengre tid hadde etterlyst et samlende organ for å henvende seg til studentene i Bergen. Therese forteller at hennes første møte med Springbrettet var som bedriftsfadder på Karrieredagen.

– Det er et imponerende arrangement og gir et godt inntrykk av organisasjonen. Året etter ble jeg «hentet inn» av daværende Prosjektgruppe-leder med forespørsel om å overta vervet.

Bilde3_LØA
Styret i Linjeforeningen for Økonomi og Administrasjon ved HiB 2014/2015 Foto: LØA

Engasjert og løsningsorientert

Siden Therese allerede hadde erfaring fra Universitetet i Agder og tidligere lederverv ved Høgskolen i Bergen, både som leder og med kommunikasjons- og prosjektarbeid, var det lett å takke ja til forespørselen fra Springbrettet.

– I kombinasjon med alt annet gir det en smekkfull timeplan, men det er da jeg trives best, sier Therese.

Videre forteller Therese at hun er oppriktig engasjert, temmelig analytisk og alltid løsningsorientert, egenskaper som hun mener kommer godt med som leder for gruppen. Samtidig forteller hun at hun er tålmodig, og empatisk. 

– Man kommer langt ved å kjøre på, men ikke langt nok uten å få mennesker rundt deg med på veien. Det som driver meg videre er erfaring og læring, måloppnåelse og resultater – og så er det utrolig gøy å jobbe i team.

Gratis for studentene

Organisasjonen består i dag av rundt 40 frivillige medlemmer, hvor alle er studenter. Arrangementene Springbrettet organiserer er helt gratis for studentene. Det største arrangementet er Karrieredagen, som blir arrangert i Grieghallen hver høst. Hit kommer tusenvis av studenter for å møte bedrifter, og hvert år har arrangementet et nytt tema.

– Alle bør vite hva Springbrettet er og hva de kan gjøre for deg som student, sier Therese og fortsetter; 

– Vi er Bergensstudentenes karriereutvalg. Dette innebærer et kontinuerlig arbeid for å korte ned avstanden mellom student og næringsliv for alle studentene i Bergen.

Erfaring og kunnskap er viktig, forteller Therese

– Ikke alle studier har «brobyggingen» mellom seg og bedrifter implementert i utdanningsløpet, så dette er noe av det viktige Springbrettet kan hjelpe med. Vi organiserer mange andre arrangement enn Karrieredagen, som for eksempel «Storm i et vannglass» som er nytt nå i april, Deltidsjobbmarked og flere bedriftsbesøk hvor studentene er hjertelig velkommen.

Author: Dorthe Iselin Austevoll