– Hva er galt med studentradioen?

Av Øyvind Hatland, teknisk sjef, Studentradioen i Bergen

For meg er det sørgelig og uforståelig at Velferdstinget er så misfornøyd med Studentradioen at de kutter vårt driftsbudsjett med 38,4 prosent.

Etter det årlige budsjettmøtet til Velferdstinget på lørdag, sitter jeg nå skuffet og trist. 5,9 millioner skulle deles ut til studentvelferd igjennom idrettstilbud, studentmedier, kulturtilbud, rådgivning og studentpolitikk. Studentradioen leverer sendinger av høy og økende kvalitet, samtidig er den et populært velferdstilbud. Vi mener det er en stor verdi i å ha en studentradio med kompetanse og teknisk utstyr tilgjengelig for bruk av studenter uavhengig av fag eller utdanningsinstitusjon. På bakgrunn av dette hadde Studentradioen håpet på fornyet tillit fra Velferdstinget. Slik skulle det ikke gå, og når møtet ble hevet var tidenes største budsjettkutt til Studentradioen et faktum.

–  Jeg er stolt over Studentradioen, jeg synes vi leverer et bredt og godt tilbud til lytterne våre.

I fjor ble det bevilget penger til et lønnet teknisk verv i 50% stilling, for å sikre den tekniske kvaliteten og driften til Studentradioen. Behovet var veldokumentert og prekært. Det er med et tungt hjerte jeg nå innser at Velferdstinget plutselig har endret mening om dette, og kuttet så dramatisk i bevilgningene.

I all sorgen er det lett å grave seg ned og kun fokusere på det negative, men jeg nekter å gjøre dette fordi jeg er stolt over Studentradioen. Jeg synes vi leverer et bredt og godt tilbud til lytterne våre. Våre radioprogram er aktuelle, innholdsrike og har en høy kvalitet over seg. Samtidig er vi et velferdstilbud for alle de 176 medarbeiderne som jobber her. Vi har ambisiøse utesendinger hvor vi sender live fra konserter, arrangementer og happenings både på Kronbar, Grieghallen, Kvarteret, Bergen off. Bibliotek og mange andre steder. Vi har avanserte tekniske løsninger og kompliserte systemer som vi drifter selv. Vi har en godt besøkt nettside som tilbyr nettsaker, podcast og nettradio.

Jeg ser en studentradio som har fått til utrolig mye med de midlene vi tidligere har fått. Jeg ser et godt velferdstilbud for lyttere, lesere og medarbeidere. Jeg ser en aktør som hjelper andre studentorganisasjoner å nå ut. Jeg ser Bergens eldste og beste lokalradio.

Ser jeg feil?

Øyvind Hatland
Teknisk Sjef
Studentradioen i Bergen

Bakgrunn: – Det bærer preg av hestehandel

Author: Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!

Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!