India: Aktivist arrestert i forbindelse med protest ‘Toolkit’ delt av Greta Dunberg India

Indisk politi har arrestert en kvinne som er anklaget for å ha tuklet med et dokument som er twitret av en klimaaktivist Greta Dunberg Tjenestemenn sier at det er anti-regjering.

Den svenske klimaaktivisten Dunberg tvitret sin støtte til bønder denne måneden Demonstrasjon siden desember mot jordbruksreformer De sier det vil være skadelig for levebrødene, men vil være til fordel for store selskaper. Han delte et dokument som han sa var et verktøy for å skape og formidle bevissthet om bondeklager.

New Delhi-politiet har arrestert Disha Ravi, en seniorleder for den indiske delegasjonen til Reuters fredag ​​i Dunberg for en fremtidig kampanje, sa politikilder. Søndag ble 22-åringen varetektsfengslet til en fem dager lang rettsmøte.

Han er siktet av lokale medier for forræderi og kriminell sammensvergelse.

Delhi-politiet twitret at han var “forfatter” av Tolkien-dokumentet og “en nøkkelkonspirator i opprettelsen og formidlingen av dokumentet”, og at han hadde samarbeidet om å “spre dissens mot den indiske regjeringen”.

Tidligere denne måneden sa politiet at kampanjematerialet var rettet mot å føre en kulturell krig mot regjeringen og skape splittelser mellom ulike grupper i det indiske samfunnet.

5. februar i Delhi tvitret kråkene og brente bilder av Dunberg perfekt Støtte til Indias anti-bønder. Bilder av Dunberg og popsangeren Rihanna Bannere ble satt opp for å advare om at “internasjonal innblanding” i indiske saker ikke ville bli tolerert.

READ  Megan McCain ertet Dr. Fucci med å si at hun ikke forsto vitenskap

Dunberg er involvert i en internasjonal kriminell konspirasjon India Etter at han twitret at han var et “verktøysett” for folk som vil vise støtte til bønder. Dette dokumentet inneholdt kampanjetips som foreslåtte hashtags og råd om hvordan du signerer petisjoner.

Selv om det ikke er oppkalt i politisaken som ble anlagt den gangen eller i søndags arrestasjonen, skal Dunbergs tweet ha brakt Delhi-politiets oppmerksomhet til eksistensen av verktøysettet. Ledere av det styrende Bharatiya Janata-partiet (BJP) kalte verktøysettet “bevis på internasjonale planer for angrep mot India.”

Ravis advokat fra den sørlige byen Bangalore var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar. Han ble arrestert i den sørlige byen og ført av politiet til Delhi i nord, rapporterte lokale medier.

Bondekamp er hovedsakelig fredelig. 26. januar stormet imidlertid tusenvis av bønder det historiske Red Fort-komplekset i Delhi, og rev ned barrierer og kjørte traktorer gjennom sperringer.

Det indiske departementet for eksterne saker fulgte denne månedens innlegg av Dunberg og Rihanna i kjendis “sensasjonelle sosiale medier hashtags og kommentarer”.

Reuters bidro til denne rapporten

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *