Indonesia håper å få økt støtte fra Norge

Speaker for det indonesiske representanthuset, Puan Maharani (til venstre), under et virtuelt møte med taleren for det norske parlamentet Ton Wilhelmsen Troin (til høyre) 19. februar 2021 (ANTARA / HO-DPR RI)

De bilaterale forholdene mellom Indonesia og Norge har utviklet seg dynamisk de siste 71 årene, og ble nylig diskutert under et hypotetisk møte mellom Puan Maharani, president for det indonesiske representanthuset, og Tun Wilhelmsen Troin, president for det norske parlamentet 18. februar.

til meg Fru Mahrani, Indonesia håper det vil være støtte for å forbedre forholdet mellom de to landene i fremtiden, og indikerte at det støtter det økende samarbeidet mellom de to landene på forskjellige felt, spesielt økonomi og miljø.

Under en times samtale bemerket Puan Maharani at begge land som demokratier opprettholder rettsstaten, respekterer menneskerettighetene og er fast forpliktet til å beskytte miljøet. Å legge til at samarbeidet mellom Indonesia og Norge fortsetter på flerdimensjonalt nivå, involverer ulike parter og dekker flere sektorer.

Puan Maharani sa at det er behov for å fortsette den økende handelsstrømmen mellom de to landene og gjøre det mer balansert for å tjene interessene til både Indonesia og Norge.

I følge PDI-P-politikken er de viktigste bilaterale samarbeidssentrene mellom Norge og Indonesia på REDD +, et program som søker å adressere avskoging i sammenheng med klimaendringer, og samarbeidet kan tjene som et eksempel på vellykket bilateralt samarbeid for å overvinne global problemer. I 2017 reduserte Indonesia utslippene med 11,2 millioner tonn, og landets engasjement er en del av arbeidet med å redusere karbonutslipp til fordel for fremtidige generasjoner.

Puan Maharani la til at Indonesia er veldig forpliktet til å beskytte bærekraften til sine naturlige ressurser, som tropiske skoger og palmeoljeproduksjon, ved å ta hensyn til miljøbeskyttelsesaspekter.

READ  Me gustaría que Lavani estuviera en el gobierno pero no quiere volver al servicio público

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *