Innlegg: BTS sin hilsen til Kontrast1

Dette er et leserinnlegg. Meninger som kommer til ytring under denne kategorien tilhører enkeltpersoner eller -organisasjoner, og representerer ikke redaksjones meninger. Har du noe på hjertet? Send inn din tekst til redaksjonen@kontrast1.no. 

Sondre Riisøen. Foto: BTS Foto
Sondre Riisøen. Foto: BTS Foto

BTS sin hilsen til Kontast1

Av: Sondre Riisøen, formand i Bergen Teknikersamfund

Etter flyttingen til Kronstad og Møllendalsveien, har det skjedd en eksplosjon av nye lag, undergrupper og foreninger på høgskolen. For høgskolen sin del må det være lov å si at det største som skjer dette semesteret er oppstarten av kontrast1.no. På en utdanningsinstitusjon som er så stor som Høgskolen i Bergen og som har så mange dyktige engasjerte studenter må det være rom for et media som dekker Studentbergen. For første gang siden 2006 da Hibiscus (den gamle skoleavisen la ned) har man nå fått akkurat dette.

Det skjer veldig mye i kulissene, men vi vil gjerne bruke denne anledningen til å hente fram i lyset de som skal ha æren for denne milesteinen i organisasjonen vår. De som har brukt utallige timer på alt fra hvilken font man skal bruke, til navn, profil og rekrutering av journalister og personell.

Kontrast1.no er blitt til først og fremst takket være ansvarlig redaktør Ingvild Tømmervåg og nyhetsredaktør Martin Furland. Duoen traff hverandre for første gang i vår og satte seg raskt det hårete målet å starte og drive Vestlandets største nettmagasinmagasin. Ikke noe å si på ambisjonene her altså, og jeg skal ærlig innrømme at jeg var litt skeptisk til om de kanskje siktet litt høyt. Men, etter å ha sett disse to jobbe en stund, er jeg ikke lenger i tvil om at de kan nå målene sine. Vi snakker om to mennesker som sammen lett kunne satt verdensheredømme som realistisk målsetning.

Mens Martin har en fetisjme for ordspill som bare overgås av hans kreativitet innen nevnte kategori, har han på tross av sitt tidligere nevnte handicap, klart å starte opp linjeforeningen for GLU5-10, engasjere seg i pedagogstudentene og SP HiB. I tillegg er han også svært aktiv i norsk reptilelskerforening, uten at noen helt forstår hvorfor.

Men det var Ingvild som fikk ballen til å rulle. Ingvild, som er et fyrverkeri av et menneske, har tidligere vært redaktør i TIST-dotten som er BTS og høgskolen sin 17. Mai-avis. Hun er av den typen retoriker som er så flink til å formulere seg at jeg ved mer enn en anledning har betalt henne i øl for å fikse opp og av og til redde taler og tekster i forbindelse med diverse BTS-arrangementer. Det å bygge opp et media som kontrasten fra scratch er en jobb jeg ikke unner noen, men Ingvild har fått det til å se lett ut.

Videre skal de som er med i redaksjonen også ha en stor klapp på skulderen. Det gleder meg også at man allerede fra start har fått med seg folk i redaksjonen som tilhører andre institusjoner en høgskolen. Som Formand er man vant til å se folk som sitter og arbeider på kontoret til alle døgnets tider, men i det siste har det stadig oftere hendt at disse tilhører Kontrast1.

Derfor vil jeg på vegne av BTS Studentersamfundet ved Høgskolen i Bergen gatulere med resultatet av det arbeidet man har lagt ned i vår, og si at vi gleder oss til å se hvordan dette utvikler seg videre.

 

Author: Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!

Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!