Innsamlingsaksjon på Høgskolen

Denne uken arrangerer BTS – Bryr seg innsamling av varme klær til syriske flyktninger i Libanon på Høgskolen i Bergen. Klærne som blir samlet inn går til organisasjonen Alamal, som fra 29. august til 26. september har innsamlingsaksjon for syriske flyktningeleirer i Libanon.

– Det er jo umulig ikke å la seg påvirke av at så mange har det så fælt, mens vi sitter og fråtser i goder, sier leder i BTS – Bryr seg, Pernille Marie Våge.

Manko på varme klær

Hver dag denne uken mellom klokken 11 og 13 kan man komme på BTS-kontoret på studenthuset og levere vinterklær. Leder i BTS – Bryr seg, Pernille Marie Våge, er glad for at givergleden ved Høgskolen i Bergen ser ut til å være stor.

– Både på mandag og tirsdag fikk vi inn fem sekker med klær!

Vi samler inn klær som man med god samvittighet kan gi videre.

Hun sier videre at de ikke har tenkt så mye på hvor mye de håper å få inn, men mest på kvaliteten.

– Det vi håper på å få inn er varme jakker, luer, votter, og dette tjukke yttertøyet som holder den verste kulden unna. Vi håper at folk tenker gjennom hva syriske flyktninger trenger når de donerer, og det er umiddelbart varme klær. Det er det manko på, og vinteren er i anmarsj.

Hun understreker også at klærne må være hele.

– Det handler jo om menneskeverd, sånn at vi ikke sender ned hullete klær. Vi samler inn klær som man med god samvittighet kan gi videre.

Våge ønsker å gjøre terskelen for å donere så lav som mulig. Ved å skape et samlingspunkt på Høgskolen håper hun at man oppnår nettopp dette. Appellen fra Våge er klar:

– Donér jakken i tide, sånn at den kan varme andre.

Les også: HiB starter innsamling for Flyktninghjelpen

Engasjerte studenter

BTS - Bryr seg har også en liten innsamlingsboks på kontoret, der pengene går til Alamal. Foto: BTS -Bryr seg
BTS – Bryr seg har også en liten innsamlingsboks på kontoret, der pengene går til Alamal. Foto: BTS -Bryr seg

Våge forteller at det har vært stort engasjement rundt dette. Initiativet kommer både fra BTS – Bryr seg-styret, etterspørsel fra studenter på Høgskolen og fra studentådene.

– Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger, både fra folk som vi møter i gangene og på kontoret her, men også av de som sender oss meldinger og spør hvordan de kan være med. Den viljen til å ville gjøre noe for andre, den er tilstede hos studentene. Så er det bare i varierende grad hvor mye man har mulighet til å bidra med. Jeg tror at veldig mange vil.

BTS – Bryr seg er fornøyd med studentenes giverglede, men etterlyser donasjoner fra de ansatte ved Høgskolen. På grunnlag av dette utfordrer styret de ansatte til å ta seg en ryddeaksjon hjemme og donere klær til innsamlingsaksjonen. Tar de utfordringen?

BTS – Bryr seg sitt veldedighetsløp ga også et bilde av veldedighetsengasjementet blant studentene. I høst arrangerer komiteen flere eventer med veldedighet i fokus. 1. oktober arrangeres ”Strikk og drikk”, der studenter inviteres til å strikke til prematuravdelingen på Haukeland sammen på Kronbar. 18. okotber arrangerer komiteen halldag på Kronstad i forbindelse med TV-aksjonen, før gruppen avslutter året med julegaveinnsamling til et veldedig formål på Høgskolen.

– Vi har en ganske travel høst har jeg merket, avslutter Våge med et fornøyd smil.

 

Author: Ingvild Tømmervåg