‘Intimidasjonstaktikk’: Georgia-tjenestemenn etterforsker grupper som mobiliserer svarte velgere | Georgia

Registrer deg for Guardian Fight for Voter Newsletter

De Georgia Det statlige valgstyret anbefalte onsdag påtalemyndighetene to saker som involverte organisasjoner som hjalp med å mobilisere registrerte velgere i staten under valget i 2020, som kritikere mener er et truende forsøk.

I ett tilfelle hjelper New Georgia Project (NGP), en gruppe som ble grunnlagt av Stacy Abrams i 2014, med å mobilisere fargede velgere. I 2019 hevder etterforskerne at panelet brøt statsloven ved ikke å sende inn 1 268 stemmeregistreringssøknader innen de nødvendige 10 dagene. Statens regler. Respondenten som ble nevnt i saken var senator Rafael Warnock, som gruppen sier fungerte som komiteens leder på den tiden, men feilaktig ble oppført i dokumentene som konsernsjef. I henhold til Atlanta Journal-Constitution.

“Det statlige valgstyremøtet 10. februar hørte beskyldninger om NGPs viktige velgerregistreringsarbeid fra og med 2019,” sa NS Ufot, som har fungert som konsernsjef siden 2014, i en uttalelse. “Vi har ikke mottatt noen informasjon fra sekretæren eller andre georgiske tjenestemenn angående denne saken, så vi har ingen mening om etterforskningen.”

Episoden refererer til et nylig eksempel på at en republikansk gruppe blir målrettet. I 2014, Brian Kemp, da statens øverste valgoffiser Kunngjort etterforskning Men finnes innenfor anklagene om forfalsket platemateriale Ingen utbredte feil. Sent i fjor beskyldte utenriksminister Brad Rafensberger fra det republikanske partiet Georgia for å be folk om å registrere seg i staten utenfra – Gruppen nektet.

Disse høringene tvinger organisasjonen til å tildele ressurser til advokater som sier at de kan investere i velgeregistrering.

“Hver dollar vi må bruke for å forsvare oss mot trakassering og diskriminerende henvendelser, er en dollar. Fortalte Guardian I fjor.

READ  Coronavirus La frase de Alberto Fernández arroja dudas: ¿Cuántos países han comenzado a vacunar?

Dette er det andre tilfellet der statsstyret har henvist til reklamemannen for Georgia-koalisjonen for folkeprogrammet, en annen gruppe som spilte en rolle i å instrumentalisere registreringen av nye velgere. Mens han jobbet på vegne av gruppen, sendte Canvasser inn 70 falske stemmeregister.

Helen Butler, administrerende direktør i gruppen, sa at gruppen fanget falske søkeregistreringssøknader i 2019 og var den som rapporterte lerretet til utenriksministeren for etterforskning. Det faktum ble ikke nevnt i kunngjøringen av anbefalingene i en pressemelding torsdag fra Rafensberger-kontoret.

“Vi har hele prosessen med å sørge for at vi har de riktige formene,” sa Butler i et intervju. “Vi vil at folk skal stemme. Vi bruker ikke tiden vår på å prøve å få falske skjemaer. “

Cliff Albright, medstifter av Black Walkers Matter-organisasjonen, sa at det ikke var uvanlig at feil ble gjort sent under kampanjer eller i isolerte tilfeller av skjemaer. Men han sa at forsøket på å straffe velgerregistreringsgrupper var “et skremmende knep”.

“Georgia-regjeringen prøver å gjenta at selv om de ikke følger med Trumps plan, vil de fremdeles gjøre det klart at de er undertrykkere,” sa han.

Georgia ble snart sentrum for kampen for stemmerett i USA. Joe Biden vant presidentskapet der og ble den første demokraten som gjorde det på nesten 30 år 12 670 stemmer. Demokratene Warnock og John Osof vant også fantastiske to senatløp i januar. Republikanerne i Georgia veier allerede inn et sett med tiltak som vil gjøre det vanskeligere å stemme, der folk blir nødt til å vise sin identitet to ganger og kvitte seg med den utilgivelige stemmen.

READ  Merapi-bergutbrudd: Vulkanen bryter ut vulkan- og gassskyer - World News

Rafansburgh-kontoret sa i en uttalelse at søksmålene var blant de 35 valgbruddene som ble anbefalt for rettssak. Disse sakene ble også henvist til statsadvokaten og lokale advokater for å avgjøre om de kunne forfølge sakene.

“Valgsvindel tolereres ikke i Georgia. Når det er bevis på det, forfølger de ansvarlige det,” sa han. De jobbet for å fange forbryterne i disse tilfellene, og de opprettholder sikkerheten ved Georgia-valget. ”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *