K 6k Covit-Winning Norwegian Ship Voyage Paret vinner tilbake i kamp

En Hardigruton Cruise Liner i Norge

En mann fra Lymrington måtte true retten til å få penger tilbake på nesten 000 6000 drømmeferier som ble avlyst på medisinsk grunn på grunn av koronaviruset.

Reklame

Terry Earl og kona Geraldine bestilte en flytur i mars 2020 for en tur til Norge for å se nordlyset.

Men da han måtte avbestille det på legens ordre, var rederiet norske Hardigrutten motvillige til å returnere pengene sine.

Terry sa til A&T: “Det viser at med utholdenhet og hardt arbeid kan David slå Goliat.

“Jeg er glad jeg fikk full refusjon på 6.000.

“Denne saken forårsaket betydelig unødvendig stress, noe som ikke hjalp min generelle helse.”

Terry, en pensjonert forretningsmann, bestilte reisen gjennom et fraktagent, Fred Olsons reise I Limington. Men da Kovit-19 vokste, rådet Den norske helsekommisjonen i slutten av februar alle ikke-norske, svenske og danske individer til å forlate landet.

Terry Earl

Terry konsulterte fastlegen sin og sendte ham et brev om at grunnleggende helsemessige forhold betydde at han ikke skulle reise til utlandet.

Fred Olson Travel informerte om at det under normale omstendigheter ikke kunne refunderes med så kort varsel. Men på grunn av infeksjon og resept fra lege, kan han avbestille syv dager før avreise og få refusjon. Han fikk beskjed om å ikke være et uteblivelse for frakt.

Paret lovet da i en e-post at de ville få pengene tilbake.
Imidlertid ble Hardycrutton avvist og fikk en reisekupong i stedet og 10% rabatt på reisen i 2021 etter kanselleringen.

“Det ble snart klart at Hardigrutan ikke hadde til hensikt å ta ut pengene,” sa Earl.

READ  Norges politiske partier er enige om å utvide pensjonsplanene på arbeidsplassen

Paret, som ble tvunget til å nærme seg advokatene i Bournemouth, Aldridge og Brownlee, fikk vite at epidemien var innenfor rammen av en “force majeure” og derfor ville kreve full refusjon for alle passasjerer som insisterte på en kontantoverføring.

Paret tok saken til tingretten, hvor de ble henvist til et voldgiftsanlegg.

“Etter noen forhandlinger avviste jeg det endelige tilbudet på $ 1800 i erstatning og innså at styrken i denne saken ville føre til refusjon,” sa Terry.

Terry kontaktet A&T for å få hjelp, og bemerket at Konkurranse- og markedsføringsmyndigheten hadde påminnet reiseselskaper om deres forpliktelser om å tilbakebetale penger, og at Norsk helsekommisjon undersøkte Hardigurutton.

Etter en telefonsamtale fra Hardy Crutton til A&D mottok Terry en e-post fra selskapets advokat om at de hadde bestemt seg for å tilbakebetale hele beløpet.

Terry la til: “Jeg er også lei meg over å påpeke at lederen og personalet til Fred Olson Travel i Limington har blitt profesjonelt behandlet i hele den vanskelige situasjonen av rederiet.”

En talsmann for HardyGrutton fortalte A&T: ”For å bekrefte det vi har sagt tidligere: I tråd med vår bedriftspolitikk, kommenterer vi ikke offentlig detaljene i personlige saker som Mr. Earls, men jeg forsikrer deg om at denne saken nå blir behandlet vurderes etter gjensidig avtale. ”

Reklame

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *