Kaféguiden, del 1

Endelig er høsten her og studentene samles nok en gang i bergens gater. Overalt kan man se studenter stående spent utenfor en dør, nervøs for ikke å bli sluppet inn på vors. Gikk jeg riktig? Den Blå steinen er aldri så full av folk som på denne tiden og det er bare i fadderuken man blir vitne til så sterk gruppementalitet som en faddergruppe kan skape. Sjeldent føles det mer riktig å ta på seg heldekkende kondomdress enn nettopp i fadderuken. I starten kan det hele virke mer skummelt og strevsomt enn kjekt, men så blir man kjent med medstudentene sine og da er nervøsiteten for lengst forduftet. Det er rundt denne tiden når vennskapene begynner å sitte at det kan passe bra med et par kafébesøk for å opprettholde det man har jobbet så hardt for. Her er tre gode anbefalinger, som tilbyr noe for enhver. For tilfyttede studenter anbefales særlig Tipp Topp Kaféen i koselige Skostredet, her er det alltid noe, eller noen, å se på. 

Tipp Topp Kaféen

IMG_0955
Tipp Toppen Kaféen. Foto: Ingrid Aarekol
IMG_0956
En runde Ludo? Foto: Ingrid Aarekol

Tipp Topp Kaféen er et hyggelig spisested plassert midt i Skostredet, bergens hippeste gate. Gaten har en uformell og avslappet atmosfære, noe som naturlig nok smitter over på spistedene. Tipp topp kaféens meny har tidligere variert fra dag til dag med søtpotetsuppe og banankake en dag og thaisuppe og sjokolademuffins den neste. Nå er menyen mer standardisert og hver dag tilbys det Ramen nudelsuppe og smørbrød med oliventapenade. Søtpotetsuppe er likevel absolutt å foretrekke. Dessertmenyen er fortsatt skiftende og er du heldig serverer de punsjkake den dagen du bestemmer deg for å ta turen. Den er, som servitørene selv sier, dynket i smør og kaffe, og smaker himmelsk. Jeg er enig! Kaféen tilbyr også et lite utvalg av spill man kan kose seg med til maten. Hvem skulle tro at Ludo kunne skape så mye konkurranseinstinkt?

 

Foto: Ingrid Aarekol
Foto: Ingrid Aarekol

Apollon

Apollon er en kombinasjon av kafé, bar, platebutikk og utested, altså et sted for alle anledninger. Dette er et av få steder i Bergen man kan få kjøpt CD-plater og vinylplater, og utvalget er enormt. At de har kombinert dette med servering, gjør stedet komplett.  Menyen består for det meste av kaffe og øl, men hva mer trenger man i kombinasjon med god musikk? Det går for det meste i klassisk rock både blant utvalget og på spillelisten, men man finner også mye indie, folk og psykedelia. Apollon er det perfekte stedet for å bli kjent med spennende mennesker, drikke god øl, og ikke minst, oppdage ny musikk.

 

 

Kvarteret

Kvarteret. Foto: Ingrid Aarekol
Kvarteret. Foto: Ingrid Aarekol

Kvarteret drives for og av studenter, og atmosfæren blir i stor grad preget av dette. Stedet regnes som studentenes

kulturhus og det er tydelig at bergensstudenter nyter godt av dette. Hvis man ikke er tilhenger av stille lesesaler er Kvarteret absolutt et godt alternativ for pensumlesing, ikke minst for å samles i kollokviegrupper. Menyen er av høy kvalitet, og har noe for enhver smak. Stjerneburgeren er absolutt å anbefale! På kveldstid arrangeres alt fra konserter, studentdebatter, foredrag og improteater.

Nettopp fordi Kvarteret har mye å by på både innenfor arrangementer og matutvalg velger flere å bli værende fra lunsj og helt frem til et av kveldsarrangementene starter. Da får man virkelig oppleve kvarterets atmosfære på kroppen. Tar du turen innom innen august er omme får du også gratis kaffe!

Author: Ingrid Aarekol