– Kanskje en mild paracet-rus ikke er så dumt?

I den bitende kulden som plutselig inntok Bergen, lurer jeg med meg Nina Bruaas, student ved det juridiske fakultet på UiB, på en luftetur i Nordnesparken. Mens vi trasker spør jeg meg selv om Nina er den i fylket som smiler mest, og klør meg litt i hodet av hennes plutselige fascinasjon av fugler.

Hvem er du?

Jeg er en konfliktsky jusstudent som vil at alle skal være venner! Ved siden av studiene jobber jeg, og er sosialt medlem av Juridisk volleyballklubb. Dette semesteret har jeg for eksempel vært mer aktiv på julebordet enn på trening… Skulle ønske jeg kunne si at hobbyen min var å utnytte de syv fjell, men jeg må innrømme at det er mest Fløyen som får gjennomgå.

 

Hva har du spist frokost/lunch, i så fall hva?

Først spiste jeg en spennende bolle med frokostblanding. Men så dro jeg på det som viste seg å være et frokostmøte med jobbe, så da spiste jeg et rundstykke der også, sier jo ikke nei til gratis mat. Den ultimate frokosten må være hotellfrokost, med frokostblanding, rundstykke, frukt, pannekaker, sånne digge små pølser, mm, og noe søtt. Kanskje en croissant? Og en kopp kaffe, så klart. Og juice! Mm.

 

Hvilke planer er lagt for helgen?

I helgen får jeg min søster på besøk fra Oslo! Jeg savner familien min veldig når jeg bor i Bergen, og da det er godt å få litt familiepåfyll. Vi skal traske litt i byen, nyte det fine været. På lørdag skal vi ha en sushidate på Cyclon, og på søndag blir det nok en tur på Fløyen. Helgens høydepunkt blir å minne henne på hvor fantastisk fint Bergen er, og da er det greit at værgudene er på min side.

 

Hva er din drømmejobb?

Jeg har vel egentlig ingen spesiell drømmejobb, det viktigste er at det er en plass der jeg trives og jeg føler at jeg bidrar med noe. Men jeg må jo innrømme at advokatyrket ikke virker helt fremmed. Jeg har lyst til å jobbe med enkeltpersoner og gjøre hverdagen deres bedre. Hvis jeg ikke hadde studert juss, hadde jeg nok studert til å bli veterinær eller fysioterapeut.

 

Dersom du kunne dratt på ferie hvor som helst i verden, hvor hadde du dratt?

Åh, det er så mange steder! Må jeg velge et sted, eller kan jeg ta hele jorda på en reise? Hvis jeg må velge et sted… Jeg har utrolig lyst å dra til Tanzania og oppleve afrikansk kultur. Samtidig har jeg også veldig lyst til Peru. Og Ecuador!

 

Hvilket dyr ville du vært på denne destinasjonen og hvorfor?

Jeg ville ikke vært geit, det tror jeg ikke er så heldig der nede! Det er jo praktisk å være en fugl, å komme seg fort avgårde. Hvis jeg havner i en klein situasjon kan jeg bare fly bort. Helst en litt stor fugl. Hvis man ser bort fra kleinhetsaspektet, er jo også det å fly en fin måte å få sett mye på. I tillegg til at man er sitt eget transportmiddel – veldig praktisk.

 

Hvem er ditt forbilde?

Da må jeg si mamma. Makan til dame må man lete lenge etter. Hun er effektiv og strukturert. Hun stiller opp og klarer alt! Hun gjør jobben sin godt samtidig som at hun tar vare på oss barna. Hun har et veldig stort hjerte. Jeg ser også generelt opp til personer som satser på ting, og gjør ting de drømmer om. Fugler er jo også noe man som regel ser opp til.

 

Hvilken person ønsker du å gi en shoutout til?

Det var et vanskelig spørsmål. Oda fortjener en shoutout, som fikk meg med på klatrekurs! Gøy å prøve noe nytt, og ikke minst å utfordre høydeskrekken min. Jeg innser at det er en logisk brist at jeg ville vært fugl i Tanzania, med tanke på høydeskrekken. Men fugler har jo kanskje ikke høydeskrekk? Veldig greit!

 

Hvilken hendelse denne uken vil du vie ekstra oppmerksomhet? (egenopplevd eller nyhetsrelatert)

Denne uken har jeg også vært så heldig å få jobb som saksbehandler i Jussformidlingen fra mars, det gleder jeg meg veldig til! Jussformidlingen er et foretak som tilbyr gratis rettshjelp til alle privatpersoner innenfor de fleste sivilrettslige områder, slik at man kan hjelpe dem som ikke har mulighet til å skaffe seg advokat.

 

Hva er du mest stolt av å ha mestret denne uken?

Jeg er veldig glad for at jeg presterte et godt intervju selv med 39 i feber. Kanskje en mild paracet-rus ikke er så dumt?

 

Hva er ditt ultimate tacotriks?

Det er overraskende mange som ikke har fått med seg at man må brette tacolefsen som en sovepose, sånn at man slipper å få halve tacoen på fatet (red.anm. Note to self: Ops. Husk det i kveld).

 

Hvordan ser en perfekt helg ut for deg?

Den perfekte helgen er gjerne en rolig fredagskveld med gullrekka og soveposetaco, etterfulgt av en lang frokost på lørdag og litt festligheter på kvelden. Søndag er en god dag for en ringerunde til familien, etterfulgt av en søndagstur. Til Fløyen, så klart.

Author: Ingvild Tømmervåg