Kantinen over alle kantiner?

Ukens fredagsprofil – eller juleprofil – er Torunn Gangsøy, sjefen av SiB-kantinen i Møllendalsveien. En urban legende som går igjen i gangene på Høgskolen i Bergen, er at kantinen i Møllendalsveien er bedre enn den på Kronstad. Her avslører Torunn hvordan hun skal finne ut om dette stemmer.

Er det sant at maten i denne kantinen er bedre enn den på Kronstad?

– Altså… Jeg har ikke vært der oppe da, men jeg opplever i hvert fall at studentene er veldig fornøyde, forteller kantinesjefen beskjedent.

 

Hva er det beste med å jobbe her?

– Da må jeg nevne de kjekke kollegaene mine. Og at vi har et veldig godt miljø på kjøkkenet, vi tuller og tøyser mye. Jeg synes dette er en veldig flott, stor og fin kantine. Studentene og de ansatte er veldig hyggelige. Vi gleder oss hver dag til å gå på jobb! Alle er rett og slett så hyggelige!

 

Hva spiser du på julaften?

– Jeg spiser pinnekjøtt, og det er det jeg som står for, sier hun og ler bekreftende når jeg spør om man kan si at hun jobber på julaften også.

 

Har du noen enkle middagstips til fattige studenter?

– Helt enkelt – rett og slett ; har du noen grønnsaker, litt skinke eller champignon og litt pasta, kremfløte, så kan du lage lette pastaretter. Du kan variere med fløtesaus eller tomatsaus.

 

Dersom du kunne dratt på ferie hvor som helst i verden, hvor hadde du dratt?

– Egentlig er jeg veldig glad i Italia! Derav pasta, og gjerne pizza. Jeg er veldig glad i italiensk mat. Jeg tror jeg kunne tenkt meg å dra til Roma eller Venezia, det trenger ikke være lengre borte enn det.

 

Hvilket dyr ville du vært på denne destinasjonen og hvorfor?

– Skulle jeg vært et dyr? Da måtte jeg vært en hund. Det er dyret for meg. Kanskje fordi jeg har hund selv.

 

Hvilken person i Bergen ønsker du å gi en shoutout til?

– Nå har jeg veldig mange fine kollegaer, men det er spesielt en jeg mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Hun er egentlig pensjonert, men står på. Hun er så flink! Vi er alle flinke vi som jobber her, men hun fortjener å nevnes. Helga heter hun. Og så er hun så flink med barnebarna, de kommer fremdeles på overnattingsbesøk hos henne selv om de er i tjueårene.

 

Hva er du mest stolt av å ha mestret denne uken?

– Jeg har laget adventskalender til alle mine tre barn denne uken! De bruker ikke å få pakkekalendere, men i år fikk de det – selv de eldste. Det var ikke noe stort, men en liten oppmerksomhet.

 

Hvordan ser din ultimate julaften ut?

-Da er jeg sammen med min nærmeste familie, og gjerne noen få på besøk. Kanskje noen slektninger. Og så er det julegrøt på formiddagen, og så er det enten å dra bort på besøk eller å være hjemme. I år skal jeg være hjemme med barna, og ha besøk av en svigerinne og svoger. Og hunden er der, selvsagt! Han trives veldig med besøket. Han får også pakke.

 

Hvordan ser en perfekt helg ut for deg?

– I kveld skal jeg faktisk på julebord på Kronstad med SiB. Da kan jeg jo sjekke kvaliteten på kantinen, sier hun og ler. – På lørdag har jeg faktisk ingen spesielle planer, og på søndag skal jeg se på at sønnen min spiller håndballkamp.

Author: Ingvild Tømmervåg