Kim Kantardjiev skal lede fusjonen i studentparlamentene

Etter det Kontrast1 kjenner til skal Kim Kantardjiev være utnevnt som styreleder/komite-leder i studentparlamentenes «Fusjonskomite».

Kantardjiev satt som leder i Norsk Studentorganisasjon fra 2011 til 2012. Han er utdannet historiker, jobber til daglig som rådgiver i NOKUT og er leder i Utdanningspolitisk forum i Oslo Arbeiderparti.

– Hva tenker du om å si ja til en slik oppgave? 

– En ting er jo at det er et viktig arbeid. Dette blir en veldig veldig stor institusjon med et stort studentdemokrati, så i tillegg til at det er et viktig arbeid er det jo veldig interessant og være med. Man skal liksom få dette til å fungere mer eller mindre fra bunnen av, sier Kantardjiev til Kontrast1.

Etter planen skal fusjonskomiteen operere som et slags interimstyre der representanter fra de tre studentparlamentene kan ta avgjørelser i saker der de forskjellige parlamentene tidligere ikke har klart å bli enige. Etter fusjonstidspunktet vil komiteen oppheves!

– Jo raskere organisasjonen kommer opp, jo raskere får studentene muligheten til å påvirke institusjonen sin. Jeg tror det er en stor fordel både for studentene og institusjonen selv at dette blir et skikkelig og slagkraftig studentdemokrati og etter det jeg har fått med meg er alle innstilt på at man skal jobbe med å komme i mål, avslutter den nyvalgte komitélederen.

Leder av Studentparlamentet ved Høgskulen i Bergen, Fredrik Bødtker har god tro på at Kantardjiev er riktig mann for jobben.

– Han har vært en sentral skikkelse i den norske studentbevegelsen gjennom en årrekke. Med sin organisatoriske og politiske erfaring har han tyngden til å lede komiteens arbeid i riktig retning.

Denne helgen møtes fusjonskomiteen for første gang på Høgskolen Stord/Haugesund!

Author: Karoline Skarstein