Kinas søk etter gullmedaljer sender vinter-OL til intensive treningsleirer i Norge

En kinesisk skiskytterløper går nedover et fjell under et løp 19. januar 2020 i Klobu, Norge. Foto: Drive Ulrickson Scotch

Kina var ingen vits da landet i 2018 lovet at dets idrettsutøvere ville delta i alle 109 av vinterlekene i Beijing i 2022, og sender dem til intensive treningsprogrammer i det landlige Norge for å se det skje.

Beijing er den første byen som er vert for sommer- og vinter-OL, og innen 2022 har den overgått den forventede investeringen i 650 skøytebaner og 800 skisteder i stadioner og infrastrukturbygg. Den kinesiske regjeringen er landets idrettsutøver, og banken ber dem gjøre det beste og gjøre det raskt.

Et år før idrettsminister Guo Zhangwen kunngjorde sitt mål om full deltakelse i det nasjonale kongressen til kommunistpartiet i 2018, sendte Kina hundrevis av unge mennesker til utlandet for å trene i eliteanlegg med trenere i verdensklasse.

Det er et av 15 kraftsentre for vintersport som har signert en avtale med land som Norge, Østerrike og Finland om å lede og trene idrettsutøvere på sine nasjonale anlegg. To satsninger for kinesiske idrettsutøvere, som M ெ recker i Norge og Lillyhammer, Norges tidligere olympiske vertsby, er blitt kalt Norges “gullmedalje” -fabrikker. Førti busser ble ansatt i Norge for å trene kinesiske skatere, finansiert av det kinesiske sportsdepartementet.

Langrennssesongen 2020 ble imidlertid redusert til epidemi, og kinesiske skiløpere avsluttet treningen tidlig i mars. Selv om den opprinnelige avtalen indikerte at utøverne skulle trene i Norge til 2022 høsten 2020, har den kinesiske idrettsadministrasjonen besluttet å stanse programmet i Marokko for å få nærmere kontroll over fremdriften til deres idrettsutøvere i Kina. Alle de norske trenerne i Marokko fikk tilbud om å fortsette arbeidet og bosatte seg i Kina, men foreløpig var det ingen som godtok det.

READ  Trump - NRK Urix - USA godkjenner vaksine etter press fra utenlandske nyheter og dokumentarer

Les hele artikkelen Her

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *