Kinnewick distribuerer aksjer fra forhandler Zalando til aksjonærene

Ettersom Europas største børsnoterte investor i teknologiselskaper går over til raskt voksende og unoterte nystartede selskaper, planlegger Kinnewik å returnere 5,5 milliarder dollar i aksjer i nettforhandleren Zalando til sine aksjonærer.

Den svenske familieplanleggingskommisjonen sa på onsdag at de ønsket å konvertere sin 21 prosent eierandel til Glendevik-investorenes største aksjonær i Zalando.

“Ifølge Kinnewick er distribusjon i fokus for den første utviklingsporteføljen i tråd med vår strategiske transformasjon.” Sa sjef George Ganev.

Kinnewick er midt i å kalle det sin “tredje pivot”, som vil øke eksponeringen for unoterte startposisjoner. Det begynte på 1990-tallet med bruk av faste kontantstrømmer og utbytte fra masse og papir for å investere i telekommunikasjon og media, før de flyttet inn på internettbedrifter som Zalando, Rocket Internet og Avito på 2010-tallet.

Den svenske gruppen hadde en eierandel på 32 prosent i Zalando siden det første børsnoteringen i 2014, men har allerede solgt sin eierandel to ganger og investerte inntektene i digitale helseselskaper som Livongo, VillageMT og CitiBlock. De sa at de hadde tjent 8,6 ganger avkastningen fra den tyskbaserte online moteforhandleren SKR 7,9 milliarder kroner (50 950 millioner), og at aksjekursen hadde mer enn doblet seg i fjor.

Selv om aksjonærene som mottok 50 prosent av stemmene i Kinnewig allerede har gitt sin støtte, bør investorene støtte Zalando-prosjektet.

Den raske veksten i Kinnewick-porteføljen og andelen unoterte virksomheter ble nesten fordoblet etter distribusjonen. Topputviklingsselskaper vil øke fra 37 prosent til 67 prosent av eiendelene, mens unoterte virksomheter vil øke fra 27 prosent til 15 prosent.

Ganov sa til Financial Times at dette ville “gjøre porteføljen hans” veldig unik.

“Eksponeringen du kan få for disse raskt voksende eiendelene, er egentlig ikke tilgjengelig for det børsnoterte verdipapirforetaket. Vi ønsker å være Europas ledende børsnoterte vekstinvestor. Det fremskynder det virkelig. “

READ  Cómo conectar tu Android a tu PC sin instalar nada con WebADB

Kinnewick sa at takket være investeringene fra matvareforhandlere på nettet som Norges Colonial og Digital Healthcare, vil selskapene med høy vekst ha mer enn 100 prosent inntekt innen 2020.

Ganev understreket at Kinnewick fremdeles stoler på Jalandhar og at den beveger seg ut av en “styrke”. Han la til: “Det kan vokse uten at vi er en ledende partner. Våre partnere kan nyte den veksten for seg selv, og vi kan fokusere på nye selskaper og føde en ny Zalando. ”

Zalando sa onsdag at han ønsket flyttingen velkommen. “Vi er veldig takknemlige for Kinnewicks støtte,” sa Rubin Ritter, co-CEO for forhandleren.

Siden børsintroduksjonen i 2014 har Jalandhars markedsverdi mer enn firedoblet seg til mer enn 20 milliarder dollar.

Anders Oskarson, styreformann i aksjene i det svenske pensjonsfondet AMF, støttet den planlagte utdelingen: “Som investorer i både Kinevik og Zalando håper vi at denne transaksjonen vil komme de langsiktige aksjonærene i begge selskaper til gode.”

Tilleggsrapport av Olaf Storbeck

* Denne artikkelen er redigert fra den opprinnelige utgaven, noe som gjør det klart at Kinevic distribuerer sine Jalandho-aksjer til sine aksjonærer uten å selge dem.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *