Kjemper for søndagsåpent campus

Høgskolen i Bergen har siden samlokaliseringen i 2014 hatt søndagsstengte campus. Nå har studentene fått nok, og vil ha tilgang til skolen også på søndager.

Førstkommende torsdag skal høgskolestyret ved Høgskolen i Bergen behandle nytt budsjett. Studentparlamentet har gitt klar beskjed om hva de mener bør prioriteres.

– Som student ved HiB skal du ha alle muligheter til å gjennomføre studiene på en best mulig måte. For mange er søndag en helt nødvendig studiedag. Søndagsåpent koster penger, noe vi forventer at høgskolestyret tar høyde for på torsdag, skriver Studentparlamentet på sine Facebook-sider.

Fredrik Bødtker, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen. Foto: Martin Furland
Fredrik Bødtker, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen syns ikke det er greit med søndagsstengt campus.
Arkivfoto: Martin Furland

HiB i særstilling

Høgskolen i Bergen er eneste studiested i Bergen hvor studentene ikke har tilgang på søndager. Universitetet i Bergen, Norges Handelshøyskole, BI Bergen, Kunst- og designhøgskolen i Bergen og NLA Høgskolen er alle åpen for studenter på søndager.

– Det er helt hårreisende at Høgskolen i Bergen er eneste institusjon i Bergen uten søndagsåpent. Dette er en glipp som har fått ligge i ett og et halvt år, og er ikke noe vi lenger kan akseptere, sier Fredrik Bødtker, leder for Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen.

Han påpeker at studenter ved NTNU og Høgskolen i Sogn og Fjordane har døgntilgang

Opprop for søndagsåpent

For å vise høgskolestyret hvor viktig det er for studentene med søndagsåpent bygg, har Robin Garen Aaberg og de andre studentene bak nettstedet Hibstudent.no opprettet et opprop. Her har de i skrivende stund 654 signaturer fra studenter som er sultne på søndagstilgang.

 

 

Author: Martin Furland