Kjøttfritt en realitet

Dersom du er blodfan av kjøtt til middagen bør du kanskje spise et annet sted enn i SiBs kaféer de kommende mandagene. Nå blir det nemlig kjøttfri mandag.

30. mars opprettet Studentsamskipnaden i Bergen arrangementet «Meatless Monday» på Facebook. Arrangementet har fått positive tilbakemeldinger fra flere hold, men én student tok ikke nyhetene 0m kjøttfri mandag spesielt godt.

– WTF tenker dere med? Det kan umulig være mer enn sånn 3 % som er vegetarianere og alle andre skal lide av den grunn?, innleder han kommentaren sin med på arrangementet.

Likevel kan nok også denne studenten slappe av, for kommunikasjonssjef i SiB, Marita Monsen kan berolige han med at også de kjøttetende studentene har et alternativ.

– Tilbudet om kjøtt forsvinner ikke helt fra kafeene på mandagene, vi snarere forsterker fokuset på «less meat» og håper at flest mulig velger et kjøttfritt alternativ for miljøet, akkurat denne dagen, skriver hun i en kommentar.

På bestilling fra Velferdstinget

Innføringen av en prøveordning med kjøttfri mandag i SiBs kafeer kommer som en konsekvens av at Velferdstinget i februar vedtok en resolusjon der de forteller at det er ønskelig med en kjøttfri dag i SiBs kaféer. Allerede da var SiB positive, og direktør for SiB Kafé, Ørjan Vågstøl, fortalte at de ville vurdere å innføre kjøttfri mandag som en prøveordning.

 

Author: Martin Furland