Kokker koker over på kanslerens ‘Sid-Down’ med Gordon Ramsay

En prat mellom Rishi Sunak og Gordon Ramsay om utfordringene som gjestfrihetsindustrien står overfor er blitt kalt et “PR-stunt” av kokker, og sa at det var “respektløst” for små bedrifter som sliter med å låse kanslerens beslutning om å oppnå TV-personlighet.

Kansleren la ut en tweet på torsdag og kunngjorde at han ville sette seg ned med bransjeledere og fagpersoner de neste ukene for å “høre hvordan de reagerte på epidemien”, og begynte med Ramsay – som gjorde sitt navn i Michelin-stjerne-restauranter før han ble en av de rikeste og mest populære kokkene i verden gjennom sitt TV-arbeid.

Videoen av chatten mellom de to viste dem diskutere Kitchen Nightmare Stjernens erfaring med restaurantvirksomheten i løpet av det siste året – og hans siste satsning som en ny sportsprogramleder, Banksaldo.

Men sit-inen villedet kokker og andre i gjestfrihet, med mange som påpekte at Mr. Ramsay permitterte rundt 500 ansatte under den første lockouten i mars i fjor – selv mens han var på kontoret da Sunak introduserte regjeringens entusiastiske plan om å støtte folket.

Asma Khan, grunnlegger av restauranten Darjeeling i sentrum av London, sa presidentens stilling var et “privilegium” og en påminnelse til småbedrifter om “hvor lite vi bryr oss”.

Hun sa Den uavhengige: “Det er veldig trist fordi folk vil hate Gordon eller Rishi, men det er veldig grusomt når vi ikke kan overleve eller kjempe. Denne tredje låsen er veldig vanskelig for alle, spesielt i en spøkelsesby i sentrum av London.

“Jeg føler meg respektløs. Jeg føler smerten til alle de stille, men anstendige menneskene. Jeg skammer meg over dem for å måtte møte slike reaksjoner fra regjeringen og selvutnevnte industriledere.”

Videoen fremkalte en følelse av “forbløffelse” Masterkef Vinneren og restaurantspilleren Simon Wood la til: ”Det er en forskjell mellom å tro at du hjelper og virkelig hjelper, og det er klart hva som skjer.

“Dette er et stort PR-stunt, sannsynligvis fordi to av de rikeste menneskene i landet snakker om å ha for lite kontakt med seg selv,” sa han. “Det er ikke gravd i hagen, men industrien trenger å snakke på bakkenivå … Det er en blank skyte med en kjendis.”

Wood snakket om at restauranten hans kom inn i de beste matleveringsboksene for å fortsette sin virksomhet:[Gordon’s] Visjonen om å starte et TV-show i en låst posisjon sammenlignet med min visjon om å ha 40 esker fulle, så jeg slipper å si opp medarbeiderne mine, som langt fra det vi må gjøre i bransjen, til sammenligning som er en veldig vanskelig liten bedrift. “

På House of Beasts i Peterborough, East Anglia, ba kokk Damien Vavrjniak, kokk, Mr. Sunak om å snakke med “vanlige mennesker” i stedet for Mr. Ramsay: “Kan pantelånere, familier og førskolebarn betale for barnepass?”

Arbeidsministerens skyggehandel og forbrukerminister Lucy Powell kritiserte presidentens beslutning om å snakke med Ramsay.

Han twitret: “Ord mislykkes … Jeg har ingenting imot Gordon Ramsay, men han er ikke en gjestfrihet mer enn i fjor. Fra ett elfenbenstårn til et annet (med et spesielt iPod-stativ).”

“Prøv å snakke med folk på gulvet – kan jeg gi deg en liste?” Han la til.

Statsministeren har advart om at gjestfrihetssektoren vil være den siste som åpner igjen dørene når landet venter på at Boris Johnson skal publisere rutekartet sitt i Storbritannia uten å låse opp.

Det forventes at Johnson vil sette en “forsiktig og fornuftig” tilnærming til å lette kontrollene, men det er forstått at han ikke vil angi bestemte tider, i stedet for å skissere startpunktene der forskjellige avslapninger kan forekomme avhengig av hvordan infeksjonen utvikler seg.

En talsmann for finansministeriet sa i en uttalelse: “Gjennom hele epidemien har kansleren jobbet tett med gjestfrihetsindustrien for å forstå deres bekymringer og nå ut til så mange mennesker som mulig, og sørge for at de er klar over vår 280 milliarder økonomiske støttepakke.

“Han har vært involvert med mange mennesker på mange felt, inkludert å levere flere runder og det siste møtet med Gordon Ramsay.

“Vi har støttet gjestfrihet gjennom hele epidemien, inkludert furlough, forretningspriser, høytider, tilskudd og Eat Out to Help Out-programmet. Vi vil fortsette å gjøre det.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *