La oss være heltidsstudenter!

Av Marianne Veiteberg og Mia Sofie Swang, AL-kandidater

Kjære medstudenter! Nå er valget godt i gang. Du har kanskje lagt merke til det? Har du brukt stemmeretten din enda? Det vil vi på det sterkeste oppfordre deg til å gjøre! Alle som stiller til valg ønsker å gjøre din studiehverdag enklere. Her kan du lese hvordan vi, Marianne Veiteberg og Mia Sofie Swang, har planlagt å gjøre det!

Er målet at alle på Høgskolen skal studere på heltid, må det legges til rette for det. Så enkelt er det. For at vi som studenter skal bruke tiden vår på å studere, er det flere ting som bør være på plass. Når du ankommer skolen, skal kortet ditt fungere, uansett om det er onsdag eller søndag. Du skal enkelt komme deg inn og ut av rom og bygg.

Vi er studenter først, akkurat som deg. Vi vet hvor frustrerende det er når alle grupperommene er opptatt, selv om du er ute to dager i forveien. Bookingsystemet på grupperommene må forbedres. Det er ikke greit at forelesere booker rom tidligere enn studenter kan booke rom. Vi skal ikke bakerst i køen – og det bør ikke være mulig å booke kun et kvarter slik at systemet utnyttes.

Lysene må fungere i alle rom, og sensorene må anerkjenne deg som student.

Vi mener stikkontakter skal være tilgjengelig ved enhver arbeidsplass. Så godt som alle innleveringene skal inn digitalt, og må derfor skrives på data eller nettbrett. Data og nettbrett trenger strøm for å fungere, altså trenger vi stikkontakter. Vanskeligere er det ikke. Allerede til denne eksamensperioden bør det være mulig å få til en skjøteledningsløsning, før man ser på muligheten for en mer permanent løsning. Skjøteledning er ikke pent – men høgskolen bør fokusere på å være funksjonell.

Lysene må fungere i alle rom, og sensorene må anerkjenne deg som student. Ingen studenter beveger seg fra arbeidsplassen hvert 10. minutt, i hvert fall ikke heltidsstudentene høgskolen etterlyser. Dette kan definitivt forbedres, om så bare ved å endre tiden lyset skal være på etter siste registrerte bevegelse. Per dags dato kan det forresten være nødvendig å bevege seg hvert 10.minutt, rett og slett for å holde varmen.

Inneklimaet må forbedres. Det blir kjøligere og kjøligere ute, og temperaturen inne kan ikke synke i takt med den ute. Vi mener høgskolen bør følge de samme retningslinjene som enhver arbeidsplass. Slik arbeidstilsynet anbefaler, skal ikke temperaturen under 19 grader. Ved lave temperaturer nedsettes fingerferdighet, presisjon og tempo, og enkelte blir mer mottakelige for infeksjoner. Dette ønsker vi ikke for noen, hverken medstudenter eller ansatte. Temperaturen må rett og slett reguleres bedre, selv om det vil koste skolen noen ekstra kroner.

Er du også lei av å sitte med boblejakke inne? Måtte hoppe opp og ned for at lyset ikke skal gå av? Krabbe rundt på gulvet som en 3-åring på jakt etter stikkontakter? Ønsker du også en bedre og mer tilrettelagt studiehverdag? Stem på Marianne Veiteberg og Mia Sofie Swang!

Godt valg.

Author: Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!

Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!