Lærerstudent fortviler over stengt skole

I går ble det kjent hvilke dager Høgskolen i Bergen skal ha åpne lokaler for eksamenslesende studenter. Grunnskolelærerstudent Marianne Veiteberg har ikke tilgang til skolen under hele hjemmeeksamen.

Les også: Diss søndagene kan du lese til eksamen på HiB.

Veiteberg studerer grunnskolelærerutdanning 1-7, og har hjemmeksamen i mat og helse fra 4. til 6. mai. 5. mai er skolen stengt på grunn av helligdag.

– Med eksamensstart klokken 9 på onsdag, og innlevering klokken 12 på fredag, gir dette klassen min og meg bare 19 skrivetimer på skolen.

Lærerstudenten så dette problemet allerede for flere uker siden, og fikk beskjed fra faglærer om at høgskolen skulle være tilgjengelig for studentene som har eksamen i dette tidsrommet.

– Det er jo tydeligvis noen som ikke klarer å gjøre jobben sin.

Hun er fortvilet over at skolen ikke legger til rette for studenter som ikke har plass eller mulighet til å skrive hjemme.

– Hvor ble det av heltidsstudenten?, spør hun.

Heltidsstudenten er et prosjekt som ble etablert av Høgskolen for å motivere studentene på lærerutdanningen til økt arbeidsinnsats i studiene. Det har som mål å bedre utnytte studentenes potensiale i arbeidet frem mot profesjons-sertifisering som fremtidige lærere i barnehage- og skole. Prosjektet har fått sterk kritikk fra studentene.

Veiteberg avslutter med å oppfordre Høgskolen til å finne en løsning for de berørte studentene.

Høgskolen i Bergen har hittil ikke besvart våre spørsmål i denne saken.

Author: Martin Furland