– Lev gjennom smerten!

For å feire den ene ekstra nuddelpakken som neste års statsbudsjett har tilegnet studentene i økt studiestøtte, det vil si 316kr i måneden, har Studentparlamentet ved Høgskolen i Bergen arrangert Kretsmesterskap i nuddelspising på HiB.

Dette gikk av stabelen onsdag kokken 11.00 i vrimlearealet på Kronstad. Interessen var stor og jubelen høy under kretsmesterskapet.

Reglene var enkle. Man fikk to minutter på å kjøle ned nudlene. Etter det var det ikke lov til å løfte boksen og målet var å skulle spise opp så fort som mulig. Den beste tiden i Sogn og Fjordane lå på 11,59 sekunder, ble det nevnt i introduksjonen.

Jeg prøvde selv å delta på nuddelspisingen og her var det snakk om liv og død. Jeg fikk nudlene i vrangstrupen og måtte banke det løst. Fant fort ut at jeg hadde avkjølt nudlene for mye. I alt ståheien fikk jeg en  tid som var på topp ti etter runde en, men det holdt nok ikke til finalen.

Magnus Møkster delte sin hemmelige taktikk med Kontrast1s lesere. Foto: Pernille Bucher-Johannessen
Magnus Møkster delte sin hemmelige taktikk med Kontrast1s lesere. Foto: Pernille Bucher-Johannessen

Etter åtte kvalifiseringsrunder var det ti stykker som kom til finalen. Disse skulle kjempe om å få representere HiB i vestlandsmesterskapet i nuddelspising. Det var tydelig at alle finaledeltakerne som da allerede hadde fått prøvd seg en gang hadde funnet seg taktikker. Magnus Møkster var nummer en etter kvalifiseringsrundene med en tid på 26 sekunder, og hadde en skreddersydd taktikk han kun avslørte til Kontrast1; han holdt nudlene samlet til han begynner å spise, da deler han det opp i stykker og svelger unna. Kristoffer Hasund var en av deltakerne med en litt mer kreativ løsning. Han skulle spise nudlene som en burger, noe han mente ble lettere på grunn av at vannet var så varmt. Bjørn Iversen mente at mye inn i munnen samtidig var løsningen og at vondt i fingrene ikke var noe å bry seg om. Lev gjennom smerten, sier han.

Det var ikke noe tvil om at finaledeltaker Lars Grønn var fornøyd med sine 59 sekunder i kvalifiseringsrunden og gledet seg til en ny runde.

-Jeg føler meg mett, en pakke nudler om dagen skal jo være nok det i en studenthverdag.

Er du glad i nudler?

– Jeg elsker nudler!, sier Grønn før han fortsetter: – Jeg mener at det ikke er noe nederlag ved å spise nudler, det er heller et høydepunkt. Jeg spiser nudler ofte og med stolthet.

Han tilføyer at den med rekesmak er favoritten.

Går du for å vinne kretsmesterskapet i nuddelspising her på HiB?

– Ja, uten tvil. For å forberede meg har jeg sett mange Youtube-videoer. Jeg er klar!

Bjørn Iversen gikk seirende ut av konkurransen, og er Høgskolen sitt håp i Vestlandsmesterskapet i nuddelspising. Foto: Foto: Pernille Bucher-Johannessen
Bjørn Iversen gikk seirende ut av konkurransen, og er Høgskolen sitt håp i Vestlandsmesterskapet i nuddelspising. Foto: Foto: Pernille Bucher-Johannessen

Når startskuddet går er det ingen nåde. Deltakerne hiver innpå, og i løpet av 11.37 sekunder har Bjørn Iversen, spist og svelget en pakke med nudler. Andreplassen gikk til Magnus Møkster med 13 sekunder. I stor ståhei, gratulasjoner, samt stor folkemengde klarte jeg å få et par ord fra vinneren.

Hva føler du nå?

-Jeg føler meg mett, en pakke nudler om dagen skal jo være nok det i en studenthverdag. Masse energi, proteiner og i tillegg er det jo litt krydder også, for å få det litt spicy i hverdagen, sier Iversen.

Er du klar for VM?

– Det blir spennende det. Jeg må bare få berømme mine meddeltakere. Det var mye gode taktikker ute og gikk, men også dårlige. Jeg føler jeg hadde lagt opp løpet godt og at jeg fokuserte på arbeidsoppgavene mine. Jeg hadde lagt en slagplan sammen med min mentale trener og fulgte denne. Jeg har rett og slett gjort godt forarbeid føler jeg. Trent i mange år. Jeg er veldig glad og lykkelig nå. Absolutt klar for å representere HiB i vestlandsmesterskapet, avslutter han fornøyd.

Author: Pernille Bucher-Johannessen