Lucid Motors inngår en avtale med SPAC da Klein lanserer finansiering, Auto News, ET Auto


Av Joshua Franklin og Anirban Sen

Luksusprodusenten av elektriske biler Lucid Motors Inc nærmer seg en avtale om å bli børsnotert med en verdsettelse på omtrent 12 milliarder dollar etter at veteranforhandleren Michael Kleins blanke sjekkoppkjøpsfirma lanserte en økonomisk innsats for å støtte transaksjonen, sa folk som var kjent med saken tirsdag.

Fusjonen mellom Lucid og Klein’s Churchill Capital IV Corp vil være den største i en serie avtaler fra produsenter av elektriske biler som Nikola Corp og Fisker Inc som har blitt offentliggjort ved å kombinere med SPAC-er (Special Purpose Acquisition Companies).

Churchill Capital IV har startet samtaler med investorer for å skaffe mer enn 1 milliard dollar ved å selge aksjer i en privat investering i PIPE-transaksjoner (Lucia), sa kilder. Størrelsen på PIPE kan nå $ 1,5 milliarder dollar eller mer, avhengig av investorens etterspørsel, la en til.

Disse midlene vil komme i tillegg til $ 2 milliarder som Churchill Capital IV samlet inn i et børsintroduksjon (IPO) i juli på New York Stock Exchange. Ifølge kildene var Lucid og Klein enige om de viktigste vilkårene i avtalen.

Hvis PIPE-innsamlingen lykkes, kan en avtale bli annonsert tidligere denne måneden, ifølge kildene, som ba om anonymitet for å diskutere konfidensielle detaljer. Churchill Capital IV nektet å kommentere. Lucid svarte ikke umiddelbart på en forespørsel om kommentar.

Churchill Capital IV-aksjer steg kraftig på nyhetene og handlet rundt 30% til $ 52,20.

Lucid, grunnlagt i 2007 som Atieva Inc av tidligere Tesla-sjef Bernard Tse og forretningsmann Sam Weng, lager elektriske luksusbiler. Det ble opprinnelig finansiert av kinesiske og Silicon Valley ventureinvestorer, med ekstra finansiering fra støttespillere som den kinesiske statseide bilprodusenten BAIC Motor og det kinesiske teknologiselskapet LeEco.

For å bidra til å finansiere byggingen av et amerikansk forsamlingsanlegg i Casa Grande, Arizona, ble Lucid drevet av en investering på 1 milliard dollar i 2018 fra Saudi Arabia Public Investment Fund.

Churchill Capital IVs aksjekurs har steget mer enn 300% siden Bloomberg News rapporterte i januar at det var i samtaler for å slå seg sammen med Lucid.

SPACs som Churchill IV er shell-selskaper som samler inn penger i en børsnotering for å fusjonere med et privat selskap som er børsnotert som et resultat.

Fusjonen med et SPAC har dukket opp som et populært børsintroduksjonsalternativ for selskaper som ønsker å bli børsnotert med mindre regulatorisk kontroll og mer sikkerhet om verdsettelsen som skal oppnås og midlene som skal samles inn.

Investorer som er interessert i SPAC, er på jakt etter EV-startups, og håper å fange neste Tesla Inc. Mens noen avtaler som Fisker har vært veldig bra for SPAC-investorer, har andre som Nikola sluttet med din kortsiktige inntjening.

Klein har skapt en rekke SPAC-er som har gjort avtaler for selskaper som helsevesenet MultiPlan Corp og analyseselskapet Clarivate Plc.

READ  Opplyst DNA fra Pleistocene Era Mammoth Lineages | McDonnell Boehnen Hulbert & Berghoff LLP

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *