Må i fengsel for underslag

I oktober i fjor ble det kjent at en tidligere tillitsvalgt i Bergen Student-TV har underslått nærmere 160 000 kroner fra organisasjonen. Nå er studenten dømt.

Det er NRK som melder at den kvinnelige studenten nå er dømt til 90 dagers fengsel for å ha unndratt 155.593 kroner. Pengene har hun ifølge en pressemelding fra Bergen Student-TV i oktober i form av kontantuttak, varekjøp, samt overføringer fra organisasjonens bankkonto til den anklagedes personlige bankkonto. Underslaget skal ha foregått over tid, mellom februar og august 2015.

Ifølge NRK har kvinnen tilstått forholdet, og godtatt at hun må betale tilbake beløpet i sin helhet innen 14 dager. Hun er også dømt til 90 dagers fengsel, hvorav 45 dager er betinget.

Skal ikke skje igjen

Da student-fjernsynet meldte om mistanken i oktober, forsikret de i pressemeldingen at de har tatt grep for at lignende ikke skal kunne skje igjen.

– Ekstraordinær Generalforsamling har det blitt gjort en rekke endringer i Bergen Student-TV sine statutter og stillingsinstrukser, slik at en feil som denne ikke kan oppstå igjen. Saken har hatt store og alvorlige konsekvenser for organisasjonen, men vi håper at våre erfaringer kan bidra til at andre organisasjoner ikke gjør samme feil, heter det i pressemeldingen.

Det har ikke lyktes Kontrast1 å få kontakt med daglig leder i Bergen Student-TV.

Author: Martin Furland