Mer enn 200 oljeprosjekter kan øke produksjonen og fortjenesten fra subsea boosters

Oslo – Ordtaket sier at i enhver krise er det en mulighet, og oljeindustrien er ikke noe unntak, med kompetanse og målrettede investeringer som hovedfokusområder under og etter en nedtur.

Svært få steiner forblir uutnyttet i E & P-sektoren som er hardt rammet av suksessive kriser, og Rystad Energy fremhever et av de siste vinduene for uutnyttet verdiskaping – det for subsea boosters – som identifiserer mer enn 200 prosjekter globalt hvor teknologi kan få øyeblikkelig innvirkning ved lønnsomt å øke produksjon.

Rapporten ble produsert ved hjelp av det nylig lanserte Subsea Process Inspection Tool – et instrumentbord som analyserer de ulike komponentene i havbunnsbehandling – og vurderer offshore-prosjekter rundt om i verden og identifiserer de beste kandidatene for subsea-forsterkning. Vi har identifisert kostnadene, fortjenesten og potensielle omfanget av økt produksjon knyttet til implementering av denne mindre brukte teknologien.

Økningen i utvinnbare reserver for de 100 største prosjektene, av mer enn 200 prosjekter som ble identifisert der subsea-konsolidering ville være lønnsom, var i gjennomsnitt 61 millioner fat olje per prosjekt, med mengden som varierte mye avhengig av størrelsen og plasseringen av hvert prosjekt. For hvert ekstra fat olje produsert på grunn av subsea boostere, kan operatørene forvente et gjennomsnittlig overskudd på $ 11,30.

Den gjennomsnittlige investeringskostnaden for å implementere en subsea forsterkningsløsning for de nevnte prosjektene er rundt $ 475 millioner, og varierer også veldig avhengig av prosjektets egenskaper.

De fleste av de utvalgte nominerte prosjektene, omtrent 50, ligger i USA. De andre landene som er blant de ti beste er Brasil, Angola, Norge, Storbritannia, Guyana, Nigeria, Ghana, Malaysia og Surinam.

READ  Magnora utgjør et mystisk flytende vindselskap

De ti selskapene som driver de fleste av disse prosjektene identifisert av Rystad Energy er Petrobras, ExxonMobil, Shell, Equinor, BP, Chevron, Eni, LLOG, Murphy Oil og Apache.

Subsea-forsterkning er den mest modne teknologien i verktøykasse for undervannsbehandling, men som andre undervannsbehandlingsteknologier har den ikke blitt adoptert i stor grad. Framo Engineering (nå OneSubsea) installerte den første subsea booster pumpen på Shells Draugen-plattform utenfor Norge i 1993, men siden da har bare 50 andre prosjekter installert boosterutstyr over hele verden.

Erik Vinje, en analytiker i Rystad Energy Energy Service Team, sier: “Økning av havbunnen gir betydelig verdiskaping, både for utvikling av brunt og grønt felt, ved å redusere brønnhodets mottrykk på havbunnen, som igjen øker produksjonen og øker totalt potensial som kan gjenopprettes. “

Prosjektkandidater som ble ansett som passende i denne analysen ble identifisert ved å studere feltkarakteristikker og beregne NPV fra installasjon av undervannsarmeringssystem.

Denne prosessen tok hensyn til påvirkningen på produksjonsprofilen, eventuell økning i utvinnbare reserver, kostnader knyttet til utstyr, installasjon, energiinvesteringer og opp-ned-justeringer. Cirka 50% av de nominerte prosjektene er infrastrukturinitiativer, hvor rask forsterkning blir brukt under havet, og jo mer positiv innvirkning er større.

En av hovedårsakene til den lave adopsjonsgraden som hittil er sett for å øke utstyret har å gjøre med påliteligheten til disse enhetene.

Nedetid for pumpe var et kritisk problem de første dagene av subsea-forsterkning, ettersom ethvert behov for inngrep involverte dyre spesialiserte skip eller boreplattformer for å reparere enheten. Imidlertid, med fremskritt av teknologi, har påliteligheten til marine enheter økt de siste årene. – Rystad Energy

READ  Ytterligere begrensninger forventet for Toronto-virksomheten

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *