Morsomme fakta om filmen på 25-årsdagen

Linjene er berømte. Prototypen er latterlig. Du har kanskje prøvd svingen da ingen så på driving range.

Tirsdag 16. februar 2021 markeres 25-årsjubileet for teatralsk utgivelsen av “Happy Gilmore”, en Adam Chandler-film om en mislykket hockeyspiller som tar talentene sine med på golfbanen for å redde bestemorens hus.

Humor har utvilsomt blitt en del av golfkulturen. Med dette i tankene er det fire interessante ting du kanskje ikke vet om denne filmen, regissert av Dennis Dugan og opprinnelig skutt i British Columbia.

Bob Parker ville slåss

Selv om Bob Parkers scene med Chandler er kjent, var han ikke i produsentenes planer i utgangspunktet. I stedet prøvde Chandler og andre å lokke John McCarthys sidekick Ed McMahon til rollen, men han svarte aldri på henvendelsen.

Da Bob Parker senere ble bedt om å komme ombord på prosjektet, gikk han med på å gjøre det på to betingelser – forfatterne ville bearbeide scenen for å la Parker Gilmore vinne en kamp … og “prisen var riktig” -stjernen kunne filme sin egen kamp. scener i stedet for å doble det.

Parker trente med naboen Chuck Norris og ønsket å vise frem talentene sine.

“Vi trente hver natt,” sa Parker til Chandler under skytingen. “Han hjelper meg med slag og spark, men jeg må vinne denne kampen.”

Christopher McDonald spilte rollen som skytespill McCaw.

Skytetid

Selv om Christopher McDonald ble lik skytteren McQueen, var han ikke førstevalget for rollen. Produsentene håpet at Kevin Costner skulle spille denne rollen, men han var interessert i å lage en “tinnkopp”.

McDonald avviste nesten Meghas karakter På samme måte prøvde han å bryte stereotypen om å spille skurker. Etter å ha møtt Adam Chandler og innsett hvor gøy filmen ville være, gikk han med på rollen. McDonald sier at dette er et av de beste trekkene i karrieren hans.

READ  Den engelske dub og sub er bekreftet for 'Face Train'

Lykke er en virkelig person … sånn

Ifølge flere rapporter var Happy Gilmore basert på Chandlers barndomsvenn Kyle McDonough. Begge vokste opp i Manchester, New Hampshire, og spilte golf fra tid til annen, men McDonoughs sjåfør har alltid vært veldig imponerende for dem begge. Chandler har alltid vært ansvarlig for McDonoughs hockeykunnskap.

McDonough eksploderte aldri i National Hockey League, men han spilte i East Coast Hockey League, British Hockey League og en liga i Norge. Han er fortsatt vennlig med Chandler den dag i dag.

Mark Lay var konsulent (og utviklet en komo)

Ikke bare var Mark Lay den eneste PGA Tour-spilleren som hadde en linje i filmen (Le Trevino har blitt vist ristende på hodet et par ganger), men han fungerte også som filmens offisielle manuskonsulent, og hjalp til med å gjøre andre til gode spillere.

Faktisk sa McDonald til noen at han gjorde store fremskritt under Ly’s hjelp.

“Det betyr at jeg ikke var en stor golfspiller på den tiden,” Sa McDonald til Forbes. “Jeg måtte være veldig god på den tiden fordi Mark Lie på skulderen min hjalp meg med å svinge meg og alle spillene mine, selvfølgelig ledelsen. Men spillet mitt kom bedre ut. [and] Samtidig var jeg så spent på å gjøre det, vi skyter alle på Whistler og alle slags flotte steder i Canada.

“Så det har vært en fest. Det er en generasjon nå. Så du må bli forelsket i en skuespillers liv. Den er basert på en film, fordi folk kjenner deg umiddelbart. Så jeg forteller dem mer kraft.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *