Julegrøt, pingviner og verdensrekord

 

I disse travle juletider, er nok julenissen den travleste av de alle. Kontrast1 fikk likevel bruke ti minutter av av nissens tid til å bli litt bedre kjent med han.

Hvem er du?

– Julenissen. Jeg dømmer barn og bestemmer om de skal få gull eller kull til jul. Jeg bor på Nordpolen med Nissemor, Rudolf og en skokk med smånisser. Desember er en veldig hyggelig tid for oss! Jeg koser meg med håndball på TVen, og med å gå gjennom ønskelistene til småkrevende studenter. Jeg ville bare si gratulerer med elleve måneders studiestøtte! Det var på grunn av min innblandelse. 

 

Hva spiser du på julaften?

– Julegrøt og sjokocookies med melk til. Ellers så spiser jeg det jeg kan. Formen min holder seg ikke rund om jeg ikke sper på med litt snacks i blant. Sånn sett er det veldig greit med all den risengrynsgrøten dere setter frem til meg på julaften. Etter en lang arbeidsdag bruker Nissemor å ha en Grandis med pepperoni klar til meg. 

 

Har du julegavetips til studenter i nød?

– Vær alltid en snill og flittig student, så kanskje du får noe fint av meg til jul. Ellers blir alle glade for sokker. Du kan også lage mye kreativt av kongler. 

 

Hvilke planer er lagt for helgen?

– Se på at smånissene jobber for meg. Den beste følelsen er å kunne sitte å spise cookies mens andre jobber. Min store hobby er å legge puslespill, så det blir det litt av. Jeg holder på med et 6000-brikkers spill nå. Jeg har mye fritid serru. På lørdagskvelden blir det Netflix og chill med Nissemor. 

 

Hvis du kunne valgt en annen jobb, hva skulle det vært?

– Kjøpesenternisse. Nissing er det eneste jeg kan og jeg får rabatt på alle butikkene. I tillegg slipper kjøpesenternissene all denne nattjobbingen. Jeg ser også at det er et stort behov for flere feiere, sånn at det kunne vært et annet alternativ. Jeg brenner jo for piper. 

 

Dersom du kunne dratt på ferie hvor som helst i verden, hvor hadde du dratt?

– Jeg har alltid drømt om å reise til Sydpolen igjen. Jeg var der en gang på 70-tallet, men fikk innreiseforbud på grunn av noen greier… La oss si at pingviner ikke er reinsdyr. Jeg jobber jo kun en måned i året, på den måten har jeg fått sett en del steder. I sommer tilbragte jeg tre måneder på øyhopping i Karibien. Veldig flott!

 

Hvilket dyr ville du vært på denne destinasjonen og hvorfor?

– La meg bare søke etter hvilke dyr som finnes der nede. Rakk bare å se pingviner sist. Jeg ville nok vært en spekkhogger, fordi at jeg føler at de ville kledd nisselue. 

 

Hvilken person ønsker du å gi en shoutout til?

– Nissemor, for å få meg opp av sengen hver jul, slik at alle får gavene sine. Er ikke barebare å stå opp og gjøre ting når du har sovet til langt ut på dag i elleve måneder. Rudolf fortjener også litt oppmerksomhet, det er en del kilo pakker og mann han drar på hver jul stakkar. 

 

Hva er du mest stolt av å ha mestret denne uken?

– Jeg klarte å sluke en hel pakke med Mariekjeks på ett minutt uten vann eller melk, tror nok det er verdensrekord. Jeg kom meg også gjennom alle Friends-sesongene i løpet av to dager. Det er slikt man må være julenisse for å få til. 

 

Hvordan ser din ultimate julaften ut?

– De gangene jeg er ferdig med runden min allerede kl. 23.30 på kvelden og får tid til å ta en rolig øl foran peisen. Leste øltesten deres og i år går jeg derfor for julebrygget fra Hansa. Etter Grandisen blir det noen porsjoner med pinnekjøtt, før jeg avslutter kvelden med litt ribbe. 

 

Hvordan ser en perfekt helg ut for deg?

– Der er tre ting som gjelder; juleøl, julegrøt og litt julekos med nissemor.

Author: Simon Drønen