Norge ilegger bøndenheter på 3 millioner dollar i løpet av 2019 eksplosjon ved hydrogenbensinstasjon

OSLO (Reuters) – Norges produsent av nullutslipps-hydrogenteknologi, Paddy, ble idømt bøter på totalt 25 millioner kroner (2,97 millioner dollar) for to av enhetene på en hydrogenbensinstasjon i 2019, sa tjenestemenn tirsdag.

I juni 2019 lekker hydrogengass fra en tank på en stasjon i nærheten av Oslo, og en trykkbølge utløste kollisjonsputer i nærliggende biler og skadet tre personer, ifølge rapporter fra Paddy og Police.

“Paddy har gjennomført en full etterforskning av hendelsen i 2019 og samarbeider tett med lokale myndigheter,” sa Paddy-sjef John Andre Locke i en uttalelse.

“Vi er overrasket over resultatene og mengden straffer, og vil evaluere mulige handlinger,” sa han.

Paddy ASAs datterselskap av paddy og til dels paddy-eide enhet er bøtelagt, sa selskapet.

Selskapet hevdet tidligere ansvar for hendelsen, som var forårsaket av en monteringsfeil på en spesifikk plugg i en hydrogentank i et høytrykkslagerrom.

Siden den gang har selskapet endret monteringsprosedyrer og sier at drivstoffstasjoner for hydrogen er like trygge som vanlige bensinstasjoner.

Hydrogen, nå hovedsakelig brukt i oljeraffinering og i produksjonen av ammoniakk for gjødsel, regnes som et grønt drivstoff. Det kan lages av vann ved elektrolyse ved hjelp av fornybar energi som kalles grønt hydrogen, og produserer bare vann når det brenner. Foreløpig er det likevel dyrere å produsere grønt hydrogen.

($ 1 = 8,4276 norske kroner)

Nerijus atomittrapport; Klipp av Edmund Player

READ  Prisene på bensin og diesel vil ikke endre seg for andre dag på rad, Energy News, ED Energy World

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *