Norge kan anbefale dobbel maskering etter amerikansk leder: rapporter

MURMANSK (UrduPoint News / Sputnik – 11. februar 2021) Norge vurderer å anbefale dobbeltmaskering for å sikre bedre beskyttelse mot koronavirus etter at USA publiserte relevant veiledning, rapporterte kringkasteren NRK torsdag.

Onsdag anbefalte de amerikanske sentrene for sykdomskontroll (CDC) å bruke en engangsmaske under en tøymaske, med sistnevnte å skyve kantene på den indre masken mot ansiktet. Retningslinjen kom etter at en CDC-studie fant at dobbeltmaskering kan blokkere mer enn 92 prosent av smittsomme partikler.

Etter at resultatene av CDC-studien ble kunngjort, innrømmet fungerende assistent for Helsedirektoratet Espen Rostrup Nakstad, som tidligere var skeptisk til ideen om å ha på seg to masker, at denne metoden kan være effektiv.

“Denne metoden kan ha en betydelig effekt hvis en maske ikke er riktig montert. Derfor kan det være rimelig å ha på seg en øvre maske, som vil legge press på den nedre, medisinske slik at infeksjonen ikke trenger inn under den.” Sa Nakstad, som sitert av den norske kringkasteren.

Ifølge tjenestemannen gir ikke masker som vanlige mennesker hovedsakelig bruker, tilstrekkelig beskyttelse fordi de ikke er tilstrekkelig forseglet, i motsetning til de som brukes av medisinsk personell.

Norsk institutt for folkehelse skal nå tenke på dobbel maskering, la han til.

READ  Det anerkjente lekeskipet forbereder seg på å seile på sitt neste eventyr

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *