Norge unngår oljeangrep ved sitt største raffineri

Representanter for Norsk olje- og gassforening, en fagforening og arbeidsgiverorganisasjon Enighet ble nådd Tidlig tirsdag morgen unngikk oljearbeidere i Norstowns største raffineri en streik i Mongstad.

Lønnstriden mellom Norsk olje- og gassforening og fagforeningen SAFE ble avgjort tidlig på tirsdag etter at en statsformidler ble kalt inn for å hjelpe til med å forhandle.

Equine advarte i forrige uke om at flyttingen skyldtes kontrovers og muligheten for en streik Kan påvirke I tillegg til å operere ved Monstod-raffineriet og dets terminal, produserer det også olje og gass fra de største olje- og gassektorene på norsk sokkel.

“En mulig streik kan redusere rålagring og havnekapasitet ved terminalen ved Equinor Monstad raffineri, noe som kan påvirke produksjonen i mange hestedrevne sektorer på norsk sokkel, inkludert Johann Schwartrup og trollet,” advarte Equine fredag.

“En mulig streik kan også påvirke gasseksport fra trollområdet, så vel som sektorene Quitepjorn, Wisund, Byrd, Fram og Wallemon,” sa den norske majoren.

Relatert video: Fire av de beste fantasikildene

Streiken fulgte et formidlet forlik mellom fagforeningen og arbeidsgiverforeningen Nå hoppet over Og truer ikke produksjonen i Norges største olje- og gassektor, dvs. giganten Johann Swerthrup eller trollet.

“Vi er glade for at begge sider har kommet til enighet om et nytt kollektivt lønnsoppgjør i nær fremtid,” sa Elizabeth Brattf Fenne, administrerende direktør og administrerende direktør i Norsk olje- og gasselskaps organisasjon og arbeidsgiverpolitikk.

For noen måneder siden kunne ikke Norge unngå en streik fra oljearbeidere på grunn av forskjeller på grunn av en ny lønnsavtale for utenlandske arbeidstakere. I begynnelsen av oktober ble 8 prosent av Norges olje- og gassproduksjon, eller 330 000 fat om dagen, stengt på grunn av oljeekvivalenten (POPT), og det var frykt for at Johann Sverdroop også måtte kutte oljeproduksjonen. Streiken avsluttet ti dager senere, med at Norges olje- og gassproduksjon ikke økte med nesten 25 prosent.

READ  - Tårene kommer i øynene mine - VG

Skrevet av Charles Kennedy for Oilprice.com

Flere flotte lesninger fra Oilprice.com:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *