Norges energiindustri i lønnsforhandlinger, unngå kutt på olje og gass, Energy News, ET EnergyWorld

OSLO: Arbeidsgivere i Norges oljeindustri nådde en lønnsavtale med Safe union tirsdag, og forhindret en streik på Mongstad rå terminal og stenging av store offshore olje- og gassfelt, sa Safe til Reuters.

Norsk olje- og gassforening, som forhandlet på vegne av energiselskaper, bekreftet avtalen.

Operatør Equinor hadde sagt at en streik kunne redusere Mongstads havn og lagringskapasitet og forstyrre produksjonen i felt som er ansvarlige for en tredjedel av landets råproduksjon og mer enn 40% av naturgasseksporten.

Norge, den største olje- og gassprodusenten i Vest-Europa, pumper rundt 2,1 millioner fat per dag (bpd) råolje, mens gassproduksjonen utgjør 2 millioner fat oljeekvivalenter per dag (boed).

Den statskontrollerte Equinor sa fredag ​​at en streik kan forstyrre produksjonen på de store Johan Sverdrup- og Troll-feltene, samt fem mindre felt, nemlig Kvitebjoern, Visund, Byrding, Fram og Valemon.

Feltene produserte 680 000 bpd råolje og hadde gassproduksjon tilsvarende omtrent 850 000 boed i november, ifølge data fra Oljedirektoratet (OD).

Selv om bare et dusin arbeidere i utgangspunktet ville ha streiket, er de nøkkelen til å laste skipene og håndtere ankomst og avgang fra skipene i den travle Mongstad-terminalen.

I tilfelle en langvarig konflikt, kunne en streik også ha spredt seg til andre anlegg på land, med opptil 800 olje- og gassarbeidere potensielt involvert, advarte Safe.

READ  Allegheny Co. Health Department rapporterer 35 ytterligere dødsfall, 239 flere tilfeller av koronavirus

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *