Norges motorveisgarasje ender i midten

Norge – Norge er halvveis i 1940-årene da motorveisektoren ble omgjort til en kompleks, ny, modernisert offentlig verksted.

Byggemannskap jobber på taket til en ny bygarasje i Norge. HE Calhan Construction Company Hovedentreprenør. Foto levert

Androskok Bank finansierer byggefasen, og byen har tappet Central Rural Development Agency for sin langsiktige finansiering. 3 3,3 millioner prosjektgjennomføring, vil Norge være ansvarlig for rundt 5.000 265.000 kostnader; Rural Development vil betale tilbake det gjenværende byggelånet og finansiere $ 3 millioner. Det starter ett år etter at pengene er betalt og fortsetter i 29 år. Rentesatsen er 3,5%. Om seks måneder, når garasjen er klar til okkupasjon, forventer den norske bysjefen Dennis Lajoy at boliglånsrentene vil være lavere enn det.

Den nye garasjeplogen vil gjøre det mulig å løfte tippkarosserier i lastebiler hele veien. Det vil være en kran for hydraulisk fjerning og montering av store ploger og vinger for vedlikehold og reparasjon.

“Vi har ni lastebiler, og de sitter utenfor akkurat nå,” sa Lajoy. “Den siste store snøstormen vi hadde, våre to lastebiler gikk i stykker. Hvis vi tok dem til den nåværende bygningen, kunne vi ikke løfte dem hele veien.

“Nå gjør de det … likevel kan de gjøre det,” sa Lajoy.

Med nok plass i garasjen til å parkere byens ni tippbiler, forventer en endring Lajoy vil forlenge levetiden med minst tre år. Dette inkluderer en ekstra bukt der mannskapene kan kjøre lastebiler etter storm og vaske godt.

Sør for New Highway Department Garage i Norge. Den ytterste høyre bukta vil være viet til å vaske byeide kjøretøy og utstyr, et arbeid som alltid gjøres gjennom hele året. Foto levert

“Vi kan få salt og alt fra dem,” forklarte han. “Nå når de er frossne, må de legge røret utenfor, utenfor. Brannbiler, politibil, de kan til og med vaskes inne.”

READ  Koronavirus, medisin / helse | FHI frykter at forskjellige testmetoder kan gi feil bilde i juleområdet

Prosjektet ble lansert i september og skal etter planen finne sted i mai. Den gamle garasjen vil bli revet for å gi plass til et nytt avløpsanlegg som vil finne sted våren 2022. For tiden deler avløpsavdelingen plass i sin lille garasje med motorveiavdelingen.

Andre mindre utgivelser vil bli fjernet som en del av de overordnede planene for oppdatering av nettstedet.

Den nye bygningen vil ha kontorer, salonger og en personaleplass og garderobe med en bruksmezzanin over seg. Det vil være en mekanikkbrønn i sentrum der den hydrauliske kranen skal installeres. Det vil være strålevarme i det området av garasjen.

Det legges til en sentral vegg for å skille det oppvarmede arbeidsområdet fra parkeringsplassene. Hele bygningen måler 90 ′ x 220 mål.

Den første fasen av Norges konstruksjon av motorveisektoren var salt- og sandboden, som ble satt opp i fjor. Foto levert

Sand- og saltboden ble bygget i fjor til en kostnad på rundt $ 35.000 i den første fasen av stedsprosjektet.

Ved å bygge en ny garasje på det eksisterende stedet kunne Norge spare på bosettings- og utgravningskostnader for å flytte til et nytt sted og bruke allerede installerte vann- og avløpsledninger. Underholdnings- og kirkegårdsavdelingene som jobber tett med offentlige verk har allerede blitt overført til eiendommen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *