Norges økonomi er svak i 2020, 75 år fra nå

Norges terrestriske økonomi krympet med 2,5% i fjor, noe som kan være den svakeste veksten siden 1945, ifølge tall fra Norge (SSP) i dag.

Denne nedgangen var imidlertid mye mindre enn i andre europeiske land.

Norges fjerde kvartal fastland, et tiltak for å utelukke olje- og gassproduksjon, er opp 1,9% fra de tre foregående månedene, med 13 økonomer som forutsier 1,2% vekst i en Reuters-måling.

I et forsøk på å dempe Govt-19-epidemien, la regjeringen ned flere offentlige og private selskaper i mars, hvoretter den gradvis ble løftet.

Imidlertid er lokale låser fortsatt i bruk, og grensen er stengt for de fleste reisende.

“Dette er den største årlige nedgangen til fastlandet siden estimatene startet i 1970, den største økonomiske nedgangen siden andre verdenskrig,” sa SSP-økonom Paul Sletton om helårstallet.

EU-utlendingen Norge er relativt bedre enn eurosonen, med BNP som falt med 6,8% i 2020, ifølge foreløpige data fra Eurostat som ble offentliggjort forrige uke.

Landet, hvor det bor 5,4 millioner mennesker, har hittil registrert 65.547 tilfeller av COV-19 og 592 dødsfall fra epidemien, ifølge Folkehelseverket i dag, noe som gjør det til et av de minst berørte landene i Europa.

READ  Node får grave Lunds Nordsjøbrønn

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *