Norges politiske partier er enige om å utvide pensjonsplanene på arbeidsplassen

Norges regjerende trepartkoalisjon har blitt enig med opposisjonen Progressive Party om å fjerne restriksjoner på private pensjonsordninger slik at de kan utvides til å omfatte unge og deltidsarbeidere.

Disse endringene krever at arbeidsgivere betaler innskudd for pensjonsytelser til de som jobber mindre enn en dag i uken, arbeidstakere som tjener mindre enn dagens grunnbeløp i folketrygden – nå 101.351 kroner (8.111.874) i året, og arbeidstakere under 20 år. Pensjonsordningen, som støtter den nasjonale alderspensjonsordningen, vil bli avledet fra den første kronen utover grunnbeløpet for hver krone.

Disse endringene vil bli introdusert fra 2023 for å la åpningstidene takle fallet forårsaket av koronavirusinfeksjonen, sa partene i en felles uttalelse 6. februar. For å kompensere for tilleggskostnadene for selskaper, ser regjeringen en tilsvarende reduksjon i arbeidsgiveravgiftsbidrag eller annen lettelse for en treårsperiode.

Regjeringen til statsminister Erna Solberg, som leder Høyre, trenger støtte fra Fremskrittspartiet for å sette i gang initiativer i parlamentet etter å ha mistet sitt flertall for et år siden da anti-innvandringspartiet trakk seg fra koalisjonen. Disse endringene fremhever det økende presset på den nordiske vugge-til-grav-velferdsmodellen blant økende ulikhet og bekymring for den aldrende befolkningen.

READ  Trump sier at han vil forlate Det hvite hus bare hvis velgerne velger Joe Biden - VG

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *