Nytt eggstokkreftmedisin kan gi kvinner år å leve

Nytt medisin til eggstokkreft kan gi kvinner år av liv som en ‘terapeutisk’ vaksine

  • Kvinner med eggstokkreft vil motta en ny ‘terapeutisk’ vaksine
  • Det kanadiske selskapet BioVaxys har utviklet en vaksine for bruk som behandling
  • Sykdommen krever mer enn 4000 liv i året i Storbritannia og har lave overlevelsesrater.

Kvinner som har eggstokkreft vil motta en ny vaksine som eksperter sier kan gi dem ekstra år med livet.

Overlevelsesgraden for sykdommen, som krever mer enn 4000 liv i året i Storbritannia, er lav fordi den ofte bare blir funnet sent når svulster har spredt seg til resten av kroppen.

Men det kanadiske selskapet BioVaxys har utviklet en “terapeutisk” vaksine, som skal brukes som en behandling for de som allerede er syke, noe de mener kan forlenge levetiden betydelig.

Overlevelsesgraden for sykdommen, som krever mer enn 4000 liv i året i Storbritannia, er lav fordi den ofte først oppdages sent når svulster har spredt seg til resten av kroppen. [File photo]

Det fungerer ved å lære immunforsvaret hvordan man gjenkjenner kreftceller, som er dyktige til å gjemme seg for å unngå angrep. Hver stikk er skreddersydd for individet og bruker kreftceller høstet fra pasientens egne svulster etter operasjonen.

Mens europeiske studier med opptil 100 pasienter forventes å begynne innen utgangen av året, sa Dr. David Berd, som var banebrytende for metoden, at resultatene av en liten prøve med en prototypevaksine hadde vært lovende.

READ  England mot Nord-Irland: 'Hvis vi gjemmer oss, men lærer av det, blir jeg lykkelige' - Shiels, leder av NI

‘Overlevelse var to til tre ganger større enn forventet [in women with advanced ovarian cancer]. Det var et par med fem års overlevelse, “la han til.

Siden studien, sa hun, har vaksinen blitt forbedret, og den nye versjonen kan gi noen kvinner “ekstra år med livet.”

BioVaxys samarbeider med et spansk selskap, Procter & Gamble spin-off Procare Health, for å samfinansiere den nye rettssaken, men avgjørelser om i hvilke land rettssaken vil finne sted er ennå ikke avsluttet.

BioVaxys utvikler også en annen vaksine for behandling av kvinner med livmorhalskreft og søker en for å beskytte de som er smittet med visse stammer av humant papillomavirus (HPV), som over tid kan utløse livmorhalskreft og andre kreftformer hos noen mennesker.

Mens ‘profylaktiske’ HPV-vaksiner nå er godt etablert og tilbys alle gutter og jenter i Storbritannia når de er 12 eller 13 år (i skoleår 8), kan disse vaksinene ikke beskytte noen som allerede er smittet med viruset, som spres gjennom seksuell kontakt.

BioVaxys utvikler også en annen vaksine for å behandle kvinner med livmorhalskreft og søker en for å beskytte de som er smittet med visse stammer av humant papillomavirus (HPV).

BioVaxys utvikler også en annen vaksine for å behandle kvinner med livmorhalskreft og søker en for å beskytte de som er smittet med visse stammer av humant papillomavirus (HPV).

Kommersiell

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *