Nytt semester, ny sport?

Nytt semester betyr nye utfordringer. For deg som liker å holde deg i form, har kontrast1 sett på alternativer til spinningsykkel og armhevinger. Vi har besøkt MOTUS studio som driver med luftakrobatikk, og Frontline Academy som blant annet driver med brasiliansk Jiu-Jitsu. For deg som er mer interessert i tradisjonell idrett og trening, har vi laget en liten oversikt nederst i saken!

MOTUS. Foto: Dorthe Iselin Austevoll
MOTUS. Foto: Dorthe Iselin Austevoll

Du kan fly, du bare vet det ikke enda

Luftakrobatikk tenker du, hva er det? MOTUS Studio i Bergen som holder til på Fysak, kan tilby to ulike kurs i dette. Luftakrobatikk stammer fra akrobatikk i seg selv og har eksistert i årtusner. Kunsten ble videreutviklet av sirkursartister verden over, og i dag kan du lære dette i Bergen.

Motus Studio åpnet for ett år siden hvor daglig leder Ingrid Toppe og styreleder Annette Høisæter holder kurs.

– Vi underviser i Aerial Silks og Aerial Hoop, sier Høisæter.

– Dette er en treningsform der man gjør triks fra silkebånd som er festet i taket, eller i en rund trapes, som festes likedan. Treningen passer for alle og man trenger absolutt ingen forkunnskaper. Det er personlig tilpassing til hver elev, og man får tett oppfølging.

Ingrid Toppe og Annette Høisæter har mange års erfaring med å instruere, og er sertifiserte PoleFitness-instruktører ved Xpole. De har også erfaring fra diverse workshopper der Aerial Arts har vært tema.

– Vi vil absolutt anbefale denne treningsformen fordi den er kjempegøy. Det er en super måte å komme i form på som i tillegg ser kjempekul ut. Ofte merker du ikke ikke at du trener fordi du er så opptatt av å få et triks til, forteller Toppe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

MOTUS. Foto: Dorthe Iselin Austevoll
MOTUS. Foto: Dorthe Iselin Austevoll


Hos Motus Studio får man trygg opplæring i teknikk, viktige styrkeøvelser for å trene opp kontroll og balanse, opplæringen i tøyeteknikker for å øke fleksibilitet og selvsagt triks og dropp i utstyret.

– Når været tillater det pleier vi å trene ute. Du kan fly, du bare vet det ikke enda, sier Toppe med et smil om munnen.

Om du synes dette høres ut som noe for deg kan du besøke Motus stuios hjemmeside her: www.motusstudio.no

 

Fra fugl til fisk

Vi har også funnet et alternativ for deg som liker det litt mer røft. Sjekk ut brasiliansk Jiu-Jitsu! Denne sporten oppsto i Brasil tidlig på 1900-tallet. Det er en videreutvikling av Judo, men det fokuseres mer på bakkekamp enn kast, og målet er kvelninger og leddlåser. I de siste årene har BJJ opplevd enorm vekst i hele verden, og har også funnet sin plass på Fronline Academy i Bergen.

BJJ. Foto: Kjetil Ekroll
BJJ. Foto: Kjetil Ekroll

For virkelig å forstå hvorfor BJJ er så gøy, utfordrende og fantastisk fysisk trening, må man nesten bare prøve det, sier Fievel, som han blir kalt, eier og hovedtrener ved Frontline Bergen. Han fortsetter;

– For å hoste opp en klisje: BJJ er for alle. Og det er virkelig det. Vår yngste elev er 4 år gammel og går på vårt barneparti, og den eldste er godt oppi 40-årene. Hos oss vil du utvikle kjernemusklatur, balanse, koordinasjon og utholdenhet uten at du er klar over det. Nettopp fordi det er så gøy.

Frontline Academy Bergen er en forholdsvis nyoppstartet klubb (2013), og har søsterklubber i Oslo og Drammen. Her har det spiret både Europa- og verdensmestre.

– Alle klubber som smykker seg med Frontline-navnet har svært erfarne og kvalifiserte instruktører med direkte link tilbake til sportens opphav, sier Fievel.

– Jeg er meget stolt over miljøet vi har klart å skape her. Vi er en sosial, hyggelig og omgjengelig bande, og denslags ser heldigvis ut til å tiltrekke seg likesinnede. Vi ønsker alltid nye medlemmer velkommen med åpne armer.
Frontline Academy tilbyr også yoga og thaiboksing.

Om dette kan være din greie kan du sjekke ut tilbud hos Frontline Academy Bergen her:

www.frontlinebergen.no

Andre tilbud i Bergen

Vi har også en liten liste over andre tilbud i Bergen for deg som er student og vil holde deg i aktivitet.

SIB: Studensamskipnaden i Bergen. Her har studenter gode priser på treningssenter, og andre tilbud. Sjekk her:  http://www.sib.no

BSI: Bergensstudentenes Allianseidrettslag. Tilbyr over 20 forskjellige sporter. Du kan ta en titt her:  http://www.bsi.no

HiBI: Høgskolen i Bergen Idrett. Tilbyr blant annet fotball, volleyball med mer. Sjekk ut nettsidensiden: http://bergents.org/hibi/

NHHI: Norges Handelshøyskoles Idrettsforening. Tilbyr blant annet basket, cheerleading og amerikansk fotball. Sjekk Facebook-siden deres her: https://www.facebook.com/NHHIdrettsforening?fref=ts

Author: Dorthe Iselin Austevoll