Oppdater 1-norske oljeselskaper øker sine investeringsplaner for 2021, og reduksjonene forventes for 2022

(Legger til tilbud og detaljer)

OSLO (Reuters) – En undersøkelse fra Statens statistikkontor viste at olje- og gasselskaper i Norge har økt sine investeringsplaner for 2021 de siste månedene, men planlegger fortsatt å bruke mindre enn i fjor og redusere utgiftene i 2022. Onsdag .

Norges største sektor forventer nå å investere 173,6 milliarder kroner (20,5 milliarder dollar) i år, opp fra 166,3 milliarder kroner i november, ifølge Sharia-representantskapet, men det ligger fortsatt på 179,3 milliarder kroner i fjor.

Byrået sa at den opprinnelige prognosen for 2022 var 138 milliarder kroner, omtrent 8,9% mindre enn prognosen for 2021 et år tidligere.

Investeringsnivået påvirker både den langsiktige veksten i norsk økonomi, samt landets oljeproduksjon på lang sikt.

I fjor godkjente det norske parlamentet midlertidige skatteincitamenter for å stimulere olje- og gassinvesteringer, noe som førte til løfter fra Equinor og andre om å akselerere utviklingen av eksisterende funn om å drive den.

For å kvalifisere for insentivene, som kan redusere utviklingskostnadene med rundt $ 10 per fat olje i henhold til bransjestimater, må prosjekter være godkjent innen utgangen av 2022.

“Den nevnte reduksjonen i 2022 skyldes hovedsakelig lavere estimater i utviklende felt … reduksjonen er knyttet til flere utbygginger som vil bli fullført i 2021 eller tidlig i 2022,” sa myndigheten i en uttalelse.

Det forventes en serie nye utviklingsplaner i år og neste år, men de tilhørende store investeringene har en tendens til bare å komme med byggestart av plattformer og rørledninger.

Med de aller fleste som planlegger å begynne å operere sent neste år, antydet Sharia tilsynskontor at disse vil inkludere relativt lave investeringer i 2022.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *