Oppfordrer studentene til bøssebæring

I forbindelse med TV-aksjonen 18. oktober vil bøssebærerne igjen innta byen. Halvannen uke før det hele sparkes igang, er det fremdeles 34 bøsser som savner frivillige. 

– Bare i bydelen Årstad/Kronstad mangler vi foreløpig mange bøssebærere, forteller Karen Margrethe Lindseth, bydelskoordinator avdeling Kronstad.

Årets TV-aksjon

Midlene fra årets TV-aksjon på NRK skal gå til Regnskogfondets arbeid med å redde regnskogen i Peru, Brasil, DR Kongo og på Ny-Guinea. Til sammen dekker regnskogsområdene et areal større enn Norge og Danmark, ifølge blimed.no.

Bøssebærerne samler inn over halvparten av alle innsamlede midler. Kilde: http://kommunestat.blimed.no/
Bøssebærerne samler inn over halvparten av alle innsamlede midler. Kilde: http://kommunestat.blimed.no/

Fjorårets TV-aksjon samlet inn over 250 millioner og engasjerte 100 000 bøssebærere, noe som ifølge Kirkens Nødhjelp var rekordtall. Basert på TV-aksjonens egne tall, fremkommer det at bøssebærerne samler inn halvparten av midlene. Bøssebærernes innsats er med andre ord svært viktig.

– Meld deg!

Karen Margrethe Lindseth er klar i sin appell.

– Studenter er hjertelig velkommen til å ta med en venn og gå dør til dør mellom kl. 16 til kl. 18 den 18. oktober. Så det er jo en fin luftetur, tilføyer Lindseth.

Hvor kan interesserte studenter melde seg?

– De kan melde seg på blimed.no, eller du kan ta direkte kontakt med meg. På nettsiden får du beskjed om hvor du skal møte opp. Om du har lyst til å ønske deg et område, kan du ta direkte kontakt med meg eller sette inn adressen til Høgskolen på Kronstad hvis det er ønskelig.

Lindseth sier videre at det er fullt mulig å gå to og to, som kanskje gjør det mindre skummelt. Hun påpeker at det er en god måte å bli kjent med et nytt nabolag på. Det er likevel viktig å være klar over at dersom man vil gå sammen med noen, holder det at en melder seg.

– Hvis folk melder seg og ønsker å «dele» et område vil vi ende opp med får få bøssebærere per rode, heter det i en mail fra Gabriella Osborne, byaksjonsleder i Bergen.

– Hvem som melder seg som bøssebærer varierer. Det er dem som har tid og mulighet. Jeg opplevde for eksempel i fjor at en liten barnefamilie kom på døren med bøsse. Det passer for de aller fleste! Og det er bestandig behov for bøssebærere.

God gjerning og varme vafler?

Karen Margrete Lindseth er bydeltkoordinator for avdeling Kronstad. Foto: privat
Karen Margrete Lindseth er bydeltkoordinator for avdeling Kronstad. Foto: privat

– Det er tross alt snakk om to timer på en søndags ettermiddag, sier hun og understreker at det ikke er veldig tidskrevende. Og når de frivillige kommer tilbake klokken seks, blir det servert varm kaffe og nystekte vafler.

– Hvorfor bør studenter melde seg som bøssebærer?

– I dag er det vanskelig å gjøre gode gjerninger uten forpliktelser. Det krever ofte innsats for eksempel en gang i måneden eller i eksamensperioden, noe som kan være vanskelig for studenter. Men dette er noe som tar deg en dag, og som gjør at du virkelig føler at du har gjort noe godt. En bedring av situasjonen. Det er vanskelig å vite hvor du skal gå for å hjelpe litt, uten å dedikere halve livet. Mens dette er veldig lettvint! Alle studenter har tid til dette, sier Lindseth.

En alternativ date?

– Du kan jo ta med Tinder-daten, sier Lindseth med en liten latter.

Hun sier at bøssebæring er en fin unnskyldning for å tilbringe litt tid med den du er litt interessert i, eller dersom det er noen du har lyst til å bli bedre kjent med. Kanskje du har fått deg nye studievenner, eller det er en i bokollektivet du skulle tilbragt litt mer tid med?

Lindseth sier avslutningsvis at hun anbefaler alle å se TV-aksjonens videoer. En kan man se her.

 

 

Author: Ingvild Tømmervåg