– På grunn av tidsforskjellene hadde jeg bursdag i 33 timer

Skrevet av Kristine Vølstad, utvekslingsstudent i Berkeley.

Hello… It’s me… håper du hørte Adele synge i hodet ditt. Hun synger ganske ofte i hodet mitt hvert fall. Hver gang jeg leser ”Hello” så hører jeg hennes dype, triste stemme. Og tro det eller ei, det står ”Hello” ganske mange steder her. Første gang jeg hørte denne sangen og Adele sang ”I’m in California dreaming about who we used to be” følte jeg at den passet perfekt til meg! Jeg er jo liksom i California. Det andre i teksten passer ikke så bra, med tanke på at jeg ikke har hatt en kjæreste siden jeg gikk i 6. Klasse. Men jeg drømmer jo av og til om de to ukene jeg ikke var singel for elleve år siden.

Siden sist har jeg blitt et år eldre, jeg er nå hele 22 år. På grunn av tidsforskjellene hadde jeg bursdag i 33 timer, noe som passet meg ypperlig. Jeg var så heldig at både frokost, ballonger og gaver møtte meg da jeg våknet som 22 åring. Jeg fikk fine gaver, blomster og spiste masse donuts. Jeg hadde med andre ord en tipp, topp bursdag.

Her om dagen gikk brannalarmen i leilighetsbygget vår. Og det var ikke en sånn vanlig ”pip” brannalarm, det var en helt sykt høy lyd! Jeg fikk helt panikk, men klarte å ta med meg det viktigste av alt ut, dagboken min. Guro derimot tok med seg en tom veske og en neglelakkfjerner. Jeg har helt siden jeg var åtte år sagt at hvis jeg opplever en brann ville jeg berget dagbøkene mine, og nå vet jeg at det er sant. Håper aldri det brenner hjemme, da det liksom blir litt mer stress å berge 26 dagbøker. Heldigvis var det en falsk brannalarm i dette tilfellet, så alt gikk fint, det ble mer en test på hvilke eiendeler vi ville ha reddet dersom det var en ekte brann.

Julegrantenningen i San Fran. Legg merke til han som photobomber bildet mitt.  Foto: Privat
Julegrantenningen i San Fran. Legg merke til han som photobomber bildet mitt. Foto: Privat

Den siste uken har vi hatt ”ferie”, det blir litt som feriene hjemme. Du har fri fra skolen, men det er mye innleveringer og diverse som må gjøres. På tross av mye skolearbeid, fikk vi tid til å feire Thanksgiving og shoppe på Black Friday. Thanksgiving-middagen ble skikkelig amerikansk, med kalkun, stuffing, søtpoteter, masse grønnsaker, cranberrysaus, gresskarpai, krydderkake osv. Det var en skikkelig festmiddag med andre ord, og jeg bidro egentlig bare med å spise. Flaks de andre jentene på HiB er flinke til å lage mat.

Vi var en gjeng på Black Friday i San Francisco dagen etter Thanksgiving, og det var selvfølgelig helt kaos der. Det minnet meg egentlig ganske mye om da jeg var på Six Flags, kø, kø, kø. Men jeg ble ferdig med alle julegavene mine, så nå har jeg fem kilo i gaver og garantert overvekt på vei hjem. Da jeg og Mariell var ute og luftet oss litt for å få en pause fra kaoset inne på kjøpesenteret. så vi en komet! Jeg vet ikke om det er andre som er blod fan av ”Mummitrollet, kometer kommer”, men det er jeg , og det var derfor et meget stort øyeblikk. Jeg vet ikke helt hva som har blitt greia mellom meg og verdensrommet i det siste… først en ufo, så en komet. Uansett, etter shoppingen var det julegrantenning i Union Square og ingen andre en Jordan Sparks sang julen inn. Det var veldig koselig!

Jeg er altså ferdig med julegaver, får daglige snaps av HiB-folk hjemme som hater livet på lesesalen, har nesten ingen penger igjen, det er begynt å bli kaldt og det er bare en uke igjen med forelesninger på skolen. Alt tyder på at det ikke er lenge igjen av oppholdet mitt her nede… men før jeg skal ta mine siste eksamener og reise hjem til kalde Norge skal jeg først nyte en uke i Hawaii. Håper dere er sjalu. Snakkes!

Author: Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!

Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!