På nett med Kristian Solhaug

Mannen bak Instagramkontoen @kristiansolhaug har en hobby litt utenom det vanlige. Gjennom kontoen sin tolker han ordspill bokstavelig, og legger ut illustrerende bilder. Nettopp ordspill og tørr humor står hans hjerte nær.

Vi prøvde å være på nett med Kristian Solhaug. Foto: Dorthe Austevoll
Vi prøvde å være på nett med Kristian Solhaug. Foto: Dorthe Austevoll

Intervjuet ble gjennomført innenfor noen heller uvanlige rammer. Solhaugs premiss for å stille opp på intervju var at vår journalist måtte være med på et bilde til Solhaugs Instagramkonto. Ordspillet som skulle tolkes var «nettdate». Da var det bare å pynte seg, feste båndopptakeren på en lur plass og klatre opp i et fotballnett på Danmarksplass sammen med ordspillkongen.

Tørrfisk på land

Det hele begynte da Kristian var på ferie for noen år siden. Han kjedet seg, noe som resulterte i at han spilte ut ordspill, tok bilder av det og sendte dem til kompisene på MMS (urgammelt system for bildedeling, red.anm.). Siden det kostet en skjorte og en arm å sende utallige MMS´er, rådet en venninne han om å få seg en konto på Instagram. I begynnelsen hadde han lukket profil, men etter mange oppfordringer fra vennene hans, åpnet han profilen for allmennheten. Det viste seg at det var flere som delte den tørre og bokstavelige humoren.

– Jeg har ikke alltid vært en tørrpinne. Jeg drev med svømming før, og da var jeg bløt hele tiden. Så begynte jeg med squash da. På land. Da ble jeg tørr.

Leken fantasi

Helt siden barndommen har Solhaug vært eksponert for tørr humor, og mener at dette kan være roten til hans kreativitet.

– Jeg vil si at jeg kommer fra en morsom og energirik familie som elsker å overgå hverandre. Spesielt i familiebesøk. Tre timer lange familieselskap kan få et maraton til å virke lett.

 

Bokslipp

Solhaugs bok slippes i oktober. Foto: Dorthe Austevoll
Solhaugs bok slippes i oktober. Foto: Dorthe Austevoll

Det var etter et intervju med Dagbladet at det hele tok av. Han gikk fra 11.000 følgere til 18.000 følgere over natten. Etter dette har populariteten bare økt, og ordspillkongen er nå aktuell med boken «Kristian Solhaug – Holder buret rent». 

–  Det var i utgangspunktet ikke min idé, det var Gyldendal som tok kontakt med meg. Når de ringte var det rett før jeg la på, fordi jeg trodde de skulle selge meg noe, men det viste seg at de hadde sett Instagramkontoen min og mente det lå potensiale der for en bildebok. Så nå i oktober kommer den i butikkhyllene. Det gleder jeg meg til!, forteller Solhaug.

Bokens innhold har mange trekk fra Solhaugs egen Instagramkonto. Det finnes også bilder i boken som ikke er publisert på kontoen hans, da de er en smule for grove for appen.

– Jeg føler jeg har et visst ansvar for hva jeg legger ut på Instagramkontoen min da jeg vet at det er personer helt ned i tolvårsalderen som følger den. Samtidig mener jeg også at det er foreldrenes jobb å ha oversikt over hva barna deres driver med på sosiale medier, sier Solhaug.

 

Solhaug redder rødvinen. Foto: Dorthe Austevoll
Solhaug redder rødvinen. Foto: Dorthe Austevoll

En date rikere

Å klatre i fotballmål i penkjole og vinglass viste seg å være en utfordring. Undertegnende er svært fornøyd med det strategiske valget om å ha bokser under kjolen. Å gjennomføre slike sprell er en helt naturlig del av Solhaugs hverdag.

– Takk for nettdaten da, sier Solhaug med et smil om munnen og fortsetter,  – Det er ikke meningen å virke kjip, men vi er ikke alkoholmisbrukerne heller, avslutter han og heller den urørte rødvinen tilbake i flasken.

Author: Dorthe Iselin Austevoll