På tur med Vetle

Utveksling er tittelen. San Diego er stikkordet. Å bestå alle fag er målet (skulle en fremtidig arbeidsgiver lese dette så er A i alle fag selvfølgelig målet). Returbilletten er ikke bestilt. Så fjernt er dette. Til familie og kjæreste har jeg (gråtkvalt) sagt at jeg kommer hjem ”i desember en gang”. Forhåpentligvis.

Jeg skal til California.

I skrivende stund sitter jeg 38000 fot over havet og venter på den neste cognacen. Brått slår det meg hardt. Hardere enn det faktum at jeg om sju timer og 18 minutter lander på fremmed jord i Los Angeles. Jeg kan ikke drikke mer. Leiebilen venter. Reisekameraten erkjenner at han er brisen. Jeg må ta ansvar. Godene på premiumsklassen jeg har jobbet så hardt for er med dette borte. Alle de gamle menneskene jeg har stelt i Oslo og omegn i sommermånedene er forgjeves. Samtidig er utvekslingskapittelet snart et faktum. Jeg skal til California.

Før mitt reisefølge og jeg når San Diego skal en falleferdig bil til en verdi av $3000 bli til vår odel og eie, samtidig som vi skal krysse California på langs og besøke den beryktede ørkenbyen i Nevada.

Reisefølget består av Vetle og Vetle. Altså min studiekamerat og meg. Sannsynligvis de eneste Vetlene i Amerika. Vi fikk navneproblemer allerede på Gardermoen, så dette virker lovende. Stay tuned, oppfølging kommer fortløpende.

Livet på første klasse. Foto: Vetle Berge Ruud
Livet på første klasse. Foto: Vetle Berge Ruud

Author: Vetle Berge Ruud