Parlamentets høyttaler: Støtte for økt samarbeid mellom Indonesia og Norge

Jakarta (Antara) – Speaker for det indonesiske representanthuset, Puan Maharani, sa at hun støtter det økende samarbeidet mellom Indonesia og Norge på forskjellige felt, spesielt økonomi og miljø.

Under et hypotetisk møte med norsk parlamentets høyttaler Ton Wilhelmsen Troon fredag ​​sa Poin at hun så behovet for en kontinuerlig økning i handelsstrømmen mellom de to landene og gjøre det mer balansert for å tjene begge lands interesser.

Hun bemerket at “Samarbeidsmuligheter kan også implementeres i forhold til SWF-er fordi Indonesia nettopp har dannet Investment Management Institute (LPI). Derfor kan et nærmere partnerskap mellom SWF Norge og LPI utforskes i fremtiden”. I en uttalelse utstedt i Jakarta fredag.

Hun sa at hun håpet at det vil være støtte for å forbedre forholdet mellom Indonesia og Norge i fremtiden.

Under møtet, som varte i mer enn en time, avslørte Poin at bilaterale forhold mellom Indonesia og Norge har utviklet seg dynamisk de siste 71 årene.

Poin bemerket at de to landene, som demokratier, opprettholder loven, respekterer menneskerettighetene (HAM) og er fast forpliktet til å beskytte miljøet.

Hun påpekte at “samarbeidet mellom de to landene fortsetter på flerdimensjonalt (nivå) med deltakelse fra ulike partier og inkluderer flere sektorer.”

I følge politikeren PDI-P er de viktigste sentrene for bilateralt samarbeid mellom de to landene på REDD +, et program som søker å adressere avskoging i sammenheng med klimaendringer.

Buan sa at REDD + -samarbeidet kan være et eksempel på vellykket bilateralt samarbeid for å overvinne globale problemer.

Hun la til at som et resultat av REDD + -samarbeidet har Indonesia redusert utslippene med 11,2 millioner tonn i 2017.

READ  Norwegian advarer om mulig konkurs i andre kvartal 2021

I tillegg til dette er Indonesia også forpliktet til å beskytte bærekraften til sine naturressurser, som tropisk skog og palmeoljeproduksjon, ved å ta hensyn til miljøbeskyttelsesaspekter.

Hun understreket at Indonesias engasjement er en del av arbeidet med å redusere karbonutslipp til fordel for fremtidige generasjoner. (INE)

Relaterte nyheter: Jokowi nevner sine medhjelpere, med sikte på å redusere karbonutslipp i 2020

Relaterte nyheter: Norge betaler 812 milliarder rupees for å redusere gassutslipp i Indonesia

Redigert av INE

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *