Prinsesse Kristine og konspirasjonsteoriene

Skrevet av Kristine Vølstad, utvekslingsstudent i Berkeley.

Hei igjen! Jeg har det fremdeles alt for gøy her i California, og synes synd på dere som starter på eksamensperioden. Siden sist har jeg gjort litt forskjellige ting. Jeg har vært i fornøyelsespark med ekte berg-og-dal-baner, de i Universal var falske ser du. Så har jeg feiret ”amerikansk” Halloween, som egentlig bare var helt kaos, og sist men ikke minst har jeg fått sett den vakreste naturen USA har å by på.

Årets Halloweenkostyme. Foto: Kristine Vølstad
Årets Halloweenkostyme. Foto: Kristine Vølstad

Det siste jeg gjorde med besøket mitt (Stine, Marion og Kahni) var å reise til Six Flags, som er en fornøyelsespark. Vi hadde det veldig gøy der, utenom at det var mye kø og at vi var omringet av high school-cheerleadere som sang 24/7. Når det begynte å bli mørkt forandret parken seg til en spøkelsespark. Det var døde (levende) zombier som gikk over alt og skremte folk, vi var også innom noen spøkelseshus. Jeg synes spøkelseshusene var morsomme, men de andre tre kyllingene synes det hele var en traumatisk opplevelse. Stine var så pass redd at hun trodde en vanlig jente var en zombie. Så når den vanlige jenta kom mot oss skreik Stine så høyt at den stakkers jenta løp for harde livet, hun trodde sikkert at en zombie var bak henne og at det ikke var hennes utseende som skremte Stine…

Jeg synes egentlig at Halloween var skumlere enn spøkelseshusene. Etter å ha vorset med bare nordmenn ville jeg gå å sjekke ut festene på Frat-husene. Det viste seg at alle holdt på å stenge siden politiet hadde omringet gatene, men å stenge Frat-husene var i hvert fall ikke lurt! Gatene ble proppet fulle av berusede og gale studenter, noe som førte til at hele Berkeley ble omgjort til Project X (en film som handler om en fest som går ut av kontroll). Folk hoppet på bilene til de ble ødelagt, sloss, kastet flasker og ja… klikka mongo, politiet hadde ikke litt kontroll. Jeg sto på en terrasse og stirret på galskapen til det roet seg. Det var veldig gøy da (har lov til å si det siden ingen ble skada, utenom bilene selvfølgelig).

I helgen har jeg vært på guttetur til Yosemite, som er en nydelig nasjonalpark tre timer fra Berkeley. Planen var å reise tidlig fredag, slik at vi fikk sett noe av parken den dagen også, men guttene brukte seriøst to timer lenger enn meg på å gjøre seg klar. Vi rakk ikke å se noe av parken den dagen med andre ord, men vi kom oss til hotellet som var rett utfor parken i det minste. På lørdagen gikk vi tur i Yosemite, det var kjempe fint der! Vi gikk opp til en foss, på veien tok vi flere hundre bilder. Den ene gangen ville guttene klatre på en stein, og siden jeg var den eneste jenta kunne jeg hvert fall ikke si ”nei, jeg er litt redd for å klatre på store steiner siden jeg kan falle ned og dø”… Så jeg kom meg opp der jeg også, holdt på å falle ned i et hull og brekke foten på veien opp da, ellers gikk det fint. En gjeng med kinesiske turister tok masse bilder av oss, med våre og sine egne mobiler. Det kjekkeste med turen var at jeg fikk gutta til å forstå at jeg er en prinsesse og en prinsesse går ikke når hun er sliten, så når jeg ble sliten ble jeg båret opp!

Haakon fikk det ærefulle oppdraget av å bære prinsesse Kristine. Foto: Privat
Haakon fikk det ærefulle oppdraget av å bære prinsesse Kristine. Foto: Privat

Skal ærlig innrømme at jeg hadde foretrukket å bli båret på en utsmykket stol framfor å bli kastet på ryggen som en sekk, men hallo, jeg klager ikke. Turen ble avsluttet med at jeg så en UFO, sånn seriøst, bare sjekk TV2 eller VG. De sier det var en rakett, men jeg liker å tro at det var en UFO, er liksom litt mer spennende, pluss jeg tipper Obama prøver å skjule at det var en UFO.

Det er skremmende lite tid igjen av oppholdet mitt her nede, og det går sakte, men sikkert opp for meg at jeg ikke får tid til å besøke alle de hundre restaurantene jeg ønsker eller gå ut på alle de hundre uteplassene som ser gøy ut. Uansett så skal jeg finne på så manke kjekke ting jeg kan før jeg reiser hjem!

Author: Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!

Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!