Pumpeprodusenten Framo deltar i Stadion-prosjektet – Fish Farmer Magazine

Den norske produsenten Framo AS har tatt en andel på 50% i et ambisiøst prosjekt som tar sikte på å skape et helt lukket, flytende oppdrettsanlegg til sjøs. Pumpeprodusenten vil samarbeide med Lingalaks oppdrettsselskap, som vil eie en god andel av selskapet, StadionLaks.
Joint venture-selskapet skal utvikle Stadion Basin, som er designet som en flytende, lukket og kontinuerlig strømningsenhet for lakseoppdrett på sjøen, som måler 39 x 117 meter. Målet med det lukkede systemet er tredelt: å beskytte fisken mot lus, alger og andre biologiske farer; for å unngå lekkasjer; og kontrollere avfallsrester slik at de ikke kommer inn i det marine miljøet.
Navnet “Stadion” kommer fra det norske ordet for en sportsstadion, som den lukkede enheten vil se ut når den ses ovenfra. Flytsystemet, som vil ta inn vann fra forskjellige dyp og fjerne slam og annet rusk, vil bli designet av Framo. Prosjektet har allerede fått utviklingslisenser tilsvarende 1849 tonn biomasse.
Oddbjørn Jacobsen, direktør for Framo Innovation, sa: ”Vi bestemte oss for å delta i dette prosjektet for å kunne utvikle og teste nye pumpeteknologier i feltet. Vår erfaring ligger i å flytte store mengder væsker på en kontrollert måte. Målet vårt er å være den foretrukne leverandøren av pumpesystemer for akvakultur over hele verden. “
Stadion Basin skal produseres i Norge og har som mål å konkurrere med terrestriske oppdrettsanlegg som for tiden utvikles over hele verden.
Erlend Haugarvoll, styreleder i Lingalaks og StadionLaks sa: “Vårt mål på Lingalaks er å identifisere løsninger som gir optimal fiskehelse og minimerer påvirkningen på miljøet vårt. Vi har jobbet i Stadion-bassenget i fire år og håper å få systemet i gang i 2023. Hvis alt går som forventet, kan det gi betydelige positive gevinster i forhold til fiskehelse og skalldyrproduksjon i fjordene. for hele havbruksnæringen ”.

READ  Luftforsvaret forlenger varigheten av noen sjøreiser

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *