Reisebrev fra Berkeley, California

Hver tirsdag gir vi deg et lite solgløtt i form av et reisebrev fra andre steder i verden. Denne uken er det Kristine Vølstad som står for underholdningen.

«Hei alle Kontrast1.no-lesere! Jeg heter Kristine og studerer økonomi ved HiB. Nå er jeg på utveksling ved Berkeley i California. Jeg har aldri vært i USA før, så jeg har gledet meg skikkelig mye til dette. Jeg har, som de fleste andre i min generasjon, blitt matet med amerikanske filmer, serier og sanger gjennom oppveksten, og har derfor alltid hatt en drøm om å reise til USA. USA er så spennende, og i filmene jeg har sett er det alltid fint vær der, alltid masse kjekke gutter, alltid en collegefest, billig Ben & Jerry-is og så videre, men dette sier nok litt mer om min filmsmak enn USA.

Meg (til høyre) og Mariell til venstre.
Meg (til høyre) og Mariell til venstre.

Jeg har vært i California i to uker nå. Skolen har ikke startet skikkelig enda, vi har bare vært på en orienteringsdag og sett litt på campus, som er kjempefin. Det vi har brukt dagene på her nede er å vandre mye. Uten kart eller nett blir det mye gåing fram og tilbake. Heldigvis er amerikanere flinke til å hjelpe blonde jenter på villspor.

Her i Berkeley bor jeg sammen med tre jenter fra Høgskolen, de heter Guro, Ingeborg og Mariell. Jeg og Mariell deler rom, og blir kalt de kvinnelige versjonene av ”Dum og dummere”, noe som ikke er helt ufortjent når jeg tenker meg om.

Grunnene til at vi blir kalt dum og dummere forklarer egentlig ganske kort hvilke opplevelser jeg har hatt her… Jeg og Mariell var i San Francisco i to dager før vi flyttet til Berkeley. Da vi var på shopping i SF endte vi opp med å vandre rundt i byen. Plutselig kom vi til et sted hvor det var gjenger på hvert eneste hjørne, skilt hvor det stod ”Please no drugs, this is a school area” i tillegg var det flere uteliggere der enn innbyggere i Bergen. Vi kom oss trygt ut av strøket, men politiet sa til oss at vi aldri måtte gå dit igjen, siden det faktisk var det farligste strøket i San Francisco. Vi endte opp der igjen klokken ti om kvelden da… Mariell skulle spise på Tacobell som bare var i det strøket. Heldigvis ble ingenting stjålet fra oss da heller.

Da vi kom til Berkeley var leiligheten vår helt umøblert. Tiden gikk veldig fort den dagen, så vi rakk aldri å reise til IKEA for å kjøpe madrasser. Vi endte opp med å sove på gulvet. Jeg kjøpte meg en rosa dyne fra Thrift-shopppen som er naboen vår. Jeg trodde de vasket alt de fikk inn der, men vi fant ut tre dager etterpå at de ikke vasker noe som helst.

Min rosa dyne.
Min rosa dyne.

Den luktet rent da.

Etter en hard natt fikk vi oss de beste (billigste) madrassene IKEA hadde, så nå er vi klare for å leve fire måneder på gulvet. Madrassene er tross alt 10 cm tykke, så vi klager ikke. Vi opplevde faktisk et jordskjelv på 4.2 sist uke, og takket være disse madrassene var det som en bil kjørte inn i leiligheten vår og at hele bygget skulle rase ned på oss. Hadde ikke vært samme følelse i en seng, det er jeg sikker på.

Forresten så lå IKEA ved en kjempefin shoppinggate i Emeryville, skikkelig fint strøk. Mobilen min, alle kredittkortene mine og førerkortet mitt ble stjålet. Tyven var snill innerst inne da, han kasta førerkortet mitt på en bro, så jeg slipper å gå ut med passet mitt.

Kallenavnet vårt fikk vi derimot på søndag etter at vi hadde vært ute i San Francisco. Det siste toget hjem går kl. 24:00. Rekker du ikke det kommer du deg ikke ut av byen. Vi rakk det så vidt, måtte tvinge vakten til å slippe oss inn gratis siden kortet til Mariell ikke funket. Vi kom oss på toget og var egentlig ganske slitne. Jeg fant ut at jeg bare skulle lukke øynene for å slappe litt av, det tenkte Mariell også. Vi endte opp på en helt øde stasjon uten lyktestolper. Det gikk ikke flere tog, vi hadde fremdeles ikke kart eller nett. Etter to timer var det heldigvis en snill mann som ga oss taxien sin, så vi kom oss hjem. Tror ikke jeg skal hvile øynene på toget mer.

Så ja, jeg skjønner litt at vi har fått kallenavnene Harry og Lloyd. Men vi har det veldig gøy og vi lærer ganske mye av dumhetene våre. Gleder meg masse til å oppleve mer av det Berkeley og California har å tilby!»

Author: Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!

Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!