Gresskar, gresskar overalt

Kristine Vølstad i Berkeley deler sine tanker om menneskene hun møter i California, alternative smaker og amerikansk sjokolade.

«Hei igjen! Vi har nå kommet oss halvveis på vårt semester her nede, og tiden går egentlig alt for fort. De siste ukene har det vært veldig mye å gjøre på skolen, men takket være Word sitt retteprogram og Google Translate har jeg klart meg ganske greit. Vi hadde en eksamen hvor vi måtte skrive for hånd, det gikk ikke like greit. Jeg trodde egentlig at jeg hadde blitt mye bedre i engelsk, men jeg har bare blitt flittigere til å bruke Google Translate.

Etter å ha bodd her i over to måneder har jeg lagt merke til en del ting med amerikanerne som bor her i California. For det første så er det så sykt mange rare folk her, jeg lover dere, de merkeligste folkene i Bergen ville vært over gjennomsnittet normale her nede. De ulike amerikanerne jeg har lagt spesielt godt merke til er:

De ”normale” amerikanerne, disse ser tilsynelatende normale ut helt til de begynner å snakke. Her er det for så vidt helt normalt å snakke med ukjente folk på gate, såkalt small talk. Jeg møter alltid disse amerikanerne når jeg har dårlig tid. De vil vite hvor jeg kommer fra, jeg svarer høflig Norge. Så kommer alle de stander spørsmålene. ”Er det i Sverige? Der er det vel snø året rundt? Lever det mange isbjørner der? Er du søsteren til alle de andre i Berkeley med blondt hår? Slik pågår det til jeg klarer å snike meg høflig bort. Den ene gangen måtte jeg bare si at jeg ikke kunne snakke fordi jeg måtte rekke bussen, den gamla dama ropte etter meg ”Nasty Bitch!”, så mye for å prøve og være høflig liksom.

Fryserne, disse typene irriterer meg skikkelig faktisk. På vei til skolen går jeg som regel med korte shorts eller kjoler, det er fremdeles over tjue grader her, som jeg synes er for varmt. Jeg må fremdeles gjemme meg i skyggen når jeg kan for ikke å klikke helt (jeg blir fort sur når jeg er for varm). Så mens jeg kjemper mot varmen i korte klær kommer fryserne i svarte langbukser, hettegensere og jakker! Jeg svetter seriøst av å se på de… hvordan kan de gå med så mye klær når jeg hadde vært for varm selv om jeg gikk naken?

New Age Hippiene, de henger alltid i de mest folksomme gatene i Downtown Berkeley og får gatene til å ose av hasj. Man blir nesten litt høy av å gå forbi dem. De sitter som regel bare på bakken, røker, spiller litt musikk, er glade og generelt ganske fjerne. De lever som uteliggere selv om de har penger, fordi de ønsker å leve som de ekte hippiene på 70-tallet.

Selgerne, disse typene er som regel uteliggere. De prøve å selge oss alt mulig rart! Her om dagen ville en mann selge meg noen hvite Timberlands i str. 43 som han nettopp hadde kleisa mye maling på i lilla, glitter og rosa farger. Jeg kunne ikke ta på skoene siden malingen fremdeles var våt, men jeg kunne få kjøpe dem for 100 dollar. Jeg takket nei. En kompis av meg fikk tilbud om å kjøpe noen skikkelig kule rulleskøyter. De viste seg å være slalåmsko fra 80-tallet og hadde altså ingen hjul.

kristine2
Kristine har Norgesbesøk. Fra venstre: Kahni Ismail, Marion van Gemst, Kristine Vølstad og Stine Marie Reese.

Ellers så nærmer det seg Halloween, en dag som mange amerikanere gleder seg til! Det er flere som har begynt å pynte husene sine, og på alle thrift shoppene går alle ansatte utkledd, og alle vanlige gamle klær som blir solgt der er byttet ut med Halloween-kostymer (og ja, jeg er innom thrift shopene ganske ofte). Dette hadde jeg for så vidt forventet meg, det jeg ikke hadde forventet er at alle matvarer i butikkene blir byttet ut til lignede produkter bare med gresskarsmak! Her er det gresskarpannekaker, gresskarsyltetøy, gresskarpizza, gresskarbrød, gresskarfrokostblanding, jeg kan ikke kjøpe en vanlig chai-te uten at det er med gresskarsmak… Jeg håper virkelig ikke at alt skal ha en kalkunsmak rundt Thanksgiving.

Nå har jeg besøk av Stine, Kahni og Marion! Det er så gøy med besøk, de tok med seg Kindersjokolade til meg. Har aldri vært så glad for å se sjokolade før! Sjokoladen er ikke så god her nede, så jeg spiser heller donuts og Ben & Jerry. Besøket mitt er i skrivende stund i LA og koser seg, mens jeg må gjøre to hjemmeeksamener ferdig til de er tilbake. Gleder meg til de kommer, da skal vi finne på mye gøy!»

Author: Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!

Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!