Reisebrev fra Berkeley, del to

Denne uken får du et lite solgløtt fra Kristine i Berkeley, California, igjen! Les det forrige her.

«Hei igjen! Livet på utveksling er fremdeles veldig gøy og spennende. Skolen har begynt og fagene her nede er skikkelige interessante. Vi har ulike sosiologifag, som for noen økonomistudenter sikkert virker helt unødvendige, men det er faktisk ganske lærerikt. I det ene faget, sosiale medier, var vår første oppgave å logge av internett i 36 timer.

For dere som kjenner meg vet dere at jeg nesten er, eller var, definisjonen på mobilavhengig. En notification på mobilen var der aldri lenger enn noen sekunder og folk kunne heller ha snakket med en livløs fisk enn meg. Utrolig nok var det kjempelett å koble av internett i 36 timer! Sikkert fordi jeg ikke har hatt en telefon på fire uker… I tillegg reiste vi til Los Angeles i løpet av de 36 timene, så nett hadde jeg ikke hatt uansett.

Kristine og Bob. Foto: Privat
Kristine og Bob. Foto: Privat

Los Angeles var skikkelig gøy. Vi kjørte Highway One ned til LA, en rute som tar noen timer ekstra, men langs denne veien får du se ørn, elefantseler, pelikaner og ikke minst sebraer (sånne som lever i Afrika, vet du). I LA sov vi på et Hilton-hotell. Etter å ha sovet på den tynne madrassen min i en måned var det ubeskrivelig deilig å sove i en stor seng med tempurmadrass og dundyne! Savnet ikke thriftshop-dyna mi noe særlig.

I løpet av de fire dagene vi var i LA fikk vi gjort alt det man burde gjøre når man er i LA. Vi var først og besøkte Universial Studios, som jeg syntes var helt fantastisk! Minion-karusellen var så bra at jeg faktisk fikk tårer i øynene av glede, og dermed kjøpte Bob etterpå. Vi er nå bestevenner og han vet alle hemmelighetene mine.

Dagen etter var vi å så ”Walk of fame” (tipper du leste ”walk of shame”) og Hollywood-skiltet. Vi løp egentlig bare frem og tilbake for å få tatt bilder. Det ser kanskje idyllisk ut på bildet, men sannheten er at det var skikkelig stress. Veien opp til skiltet var stengt. Vi måtte derfor løpe opp dit i 40 grader. Grunnen til at vi måtte løpe var fordi venninna til Guro passet på bilen som stod ulovlig parkert… Uansett, det var verdt det! Er du turist så er du turist.

På lørdagskveld skulle vi sjekke ut livet i Santa Monica. Vi endte opp på en plass som het ”Bungalow”, det var en skikkelig kul plass. Hele uteplassen var inni en liten hytte, det var egentlig som et hageparty. Han blonde som spiller i ”Wedding Crashers” var der, han som har brukket nesa x antall ganger, Owen Wilson. Jeg møtte han aldri, sikkert like så greit. Jeg hadde nok tvunget han til å bli med på en selfie og blitt lagt i bakken av bodygarden hans.

Når det kommer til å ligge på bakken… Jeg møtte en søt fyr i køen, men jeg så han ikke flere ganger på utestedet. Da vi ventet på taxien vår gikk flere vannspredere på i en hage, jeg var litt i Hollywood-modus og løp gjennom dem, sånn som de alltid gjør i filmer. Der og da trodde jeg nok at jeg så ut som de gjør i filmene også. Da jeg var kliss våt og ferdig med å løpe rundt som en galning klarte jeg å tryne skikkelig. Du vet når Donald tryner, så er det som om hele kroppen hans stivner i luften, så BANG. Slik var det, sandalene mine var skikkelig glatte så tipper det så ut som jeg sklei på et bananskall. Når jeg småflau ser opp står selvfølgelig han fra køen rett foran meg, han ser skrekkslagen på meg og går sakte forbi. Jeg ville helst synke ned i bakken, men i stedet braste jeg ut i latter. Jeg tror han begynte å løpe da…

Siste dagen ble brukt på Venice beach, der vi leide sykler og syklet over til Santa Monica. Det var en kjempefin sykkeltur og jeg blir nok ikke kvitt shortsskillet mitt før jeg blir likbleik igjen.

Livet er altså ganske fint her i California, til tross for at jeg fremdeles lever uten mobil og kredittkort. Jeg har nå så stor gjeld til de jeg bor sammen med at jeg vurderer å forsvinne, skaffe meg en ny identitet og flytte til Hawaii… Hvis dere ikke hører mer fra meg så vet dere grunnen. Aloha!»

Du kan lese andre reiseblogger her!

Author: Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!

Kontrast1

Kontrast1.no er Høgskolen i Bergen og BTS sitt nye nettmagasin. Vi er her for å bidra til en studenttilværelse verdt å fortelle barnebarna!