Rølpete festmusikk i togaens ære

Beer, TiTs n´ Shenanigans er et av bandene som spiller på Kvarteret i kveld, i anledning den årlige togafesten arrangert for alle studentene ved Høgskolen i Bergen. Selv har bandmedlemmene ingen planer om å stille i toga. – Nei gudbedre, det blir for varmt. Vi skal spille naken, forteller bandets trommis Nadim.

Den ironiske tilnærmingen fortsetter da medlemmene blir spurt om hvilke ambisjoner de har for fremtiden med bandet. Christer tar ordet.

– Turnere i USA blant annet! Og ta over tronen til Muse, ikke minst. «Aim for the stars and shoot for the moon».

Bandet består i sin helhet av vokalist Christer Steinfinsbø, Nadim K. Khadoor på trommer, Søren Schnitler på gitar, bassist Einar Fritzvold og Benjamin Mørch Rindarøy på keybord. Fire av disse møter meg ved Kronbar for å fortelle om kveldens begivenhet. Benjamin møter opp en halvtime senere, ingen virker overrasket over dette.

I tillegg til de allerede nevnte instrumentene blir det også hevdet at sekkepipe, harpe og vuvuzela er instrumenter som medlemmene mestrer. Hvem som faktisk spiller hva er vanskelig å vite. Einar holder likevel fast ved at han spiller bass og bare det.

– Dette fordi han ikke kan noe annet, forteller Søren.

Intervjuet finner sted på et hemmelig lokale som Nadim har skaffet dem. Per dags dato er han usikker på om noen faktisk er klar over at de holder til her.

– Jeg flytter gjerne inn i samme slengen hvis ingen hiver oss ut med det første.

Da bryter Einar, som eneste gang i løpet av hele intervjuet, med den ironiske tonen bandet deler.

– Skriv at vi ikke har noe øvingslokale!

Øvingslokale kan med andre ord virke nok så vesentlig.

– Jeg håper alle river av seg togaen og kaster den på scenen!

Vanligvis kaller bandet seg for Rusty Diamond, men i kveld har de endret navnet til ære for de nye studentene. Eventuelt for å promotere Bergen Teknikersamfund.

– Det var ikke før i etterkant at vi oppdaget den skarpe forkortningen BTS. Nadim er nemlig medlem der, og vi har i etterkant forstått at han driver med snikreklame, forteller Christer.

Selv beskriver Beer, Tits n´Shenanigans musikken sin som rølpete live-festmusikk. Hverandre har de derimot vanskeligere for å beskrive, men de ender til slutt opp med at hver av dem representerer enten beer, tits eller shenanigans. Søren forteller at det aldri har hersket tvil over hvem som representerer beer.

– Nadim er konstant fyllesyk.

I kveld vil studenter surret inn i laken på alle mulige måter få høre coverlåter av blant annet Turboneger, Oslo Ess og Queens of the Stone Age.

– Overraskende punkete, kommenterer Nadim.

Bandets forventninger til kvelden er skyhøye. Einar har en siste oppfordring til alle som kommer for å se dem i kveld.

– Jeg håper alle river av seg togaen og kaster den på scenen!

Etter Beer, Tits n´Shenanigans overtar Villa Drive scenen. Høgskolestudentene står med andre ord ovenfor en helaften.

Author: Ingrid Aarekol