Rusty Diamond i Bergensfinale

I helgen ble Bergensfinalen i Emergenza-festivalen avholdt på USF Verftet. 14 band og artister skulle ut i ilden og Rusty Diamond var ett av de.

Den 29. oktober spilte Rusty Diamond i semifinalen i musikkfestivalen for usignerte musikere på Garage. Her fikk de ikke bare en billett videre til Bergensfinalen, men de tok også med seg førsteplassen.

Finalen ble avholdt den 26. november 2016 på USF Verftet.

 

Stemningen på Verftet

Rusty Diamond på scenen. Foto: Bettina Henriette Strand Vik
Rusty Diamond på scenen. Foto: Bettina Henriette Strand Vik

Verken jeg eller hun jeg hadde med meg viste helt hva vi gikk til da vi bestilte billettene til denne kvelden. Vi prøvde å finne noe fra Rusty Diamond på Spotify og YouTube, men hadde ikke helt hellet med oss der (hint, hint). I skrivende stund fant jeg dem derimot på Urørt.

Da jeg og min venninne endelig kom oss fram til Verftet var festen allerede godt i gang. Det var fortsatt et par timer til Rusty Diamond skulle spille, men tiden går fort når det er god stemning og god musikk i lokalet. Det er ingen tvil om at det er talentfulle deltakere med her.

En merket godt at det var en del i publikum som kun skulle høre noen av bandene, for publikumsmassen inne i lokalet endret seg ved sceneskiftene.

Tiden var endelig kommet og Rusty Diamond var neste band ut.  Igjen så en at folkemengden i lokalet endret seg. Det ble litt mindre plass i salen nå. Og det første min venninne da da bandet kommer på scenen var ”Dei va kjekke!” og førsteinntrykket ble absolutt ikke ødelagt når riggingen var over og de begynte å spille.

Jeg la meg med ringing i ørene på lørdag, men det var verdt det!

 

Alle deltakerne på scenen for å høre resultatene. Foto: Bettina Henriette Strand Vik
Alle deltakerne på scenen for å høre resultatene. Foto: Bettina Henriette Strand Vik

Konsertslutt

Når siste tone hadde sluttet å ringe begynne ventetiden. Den nervepirrende tiden før deltagere og publikum får vite hvem som går videre til den norske finalen i Oslo til våren.

Etter å ha ventet i cirka en time var resultatene klare. Bandet Close gikk hjem med førsteplassen.

Emergenza-eventyret til Rusty Diamond endte med en kanskje litt sur andreplass, men det er nok ikke det siste vi ser eller hører fra bandet.

 

Rusty Diamond sier selv dette i etterkant av konkurransen:

Rusty Diamond. Foto: Amund Johannessen
Rusty Diamond. Foto: Amund Johannessen

”Me vil takke alle som var der for å støtta, me storkoste oss på scenen på Verftet og har fått blod på tann og mersmak i kjeften! Me vil og ynskje dei utruleg flinke gutane og jentene i ”Close” lykke til vidare i finalen i Oslo, Me heie på dere!!”

Kontrast1 ønsker Rusty Diamond (og de andre deltakerne) lykke til videre med musikkarrieren og Close masse lykke til i Oslo!

Author: Bettina Henriette Strand Vik