– Sånn går det når du stammer fra Austevoll

Skjermbilde 2015-08-14 kl. 17.02.25Ukens fredagsprofil lanserer det som for mange må være en ny form for slektskap, og sier seg ekstra fornøyd med skoleinnsatsen denne uken. 


Hvem er du?
Anne Marthe Østervold, en skikkelig stril! Jeg tar bachelor som barnehagelærer på HiB. Jeg er vokst opp på en liten plass utenfor Os, men flyttet fra mor og far i høst til Bergen for å bli voksen. Jeg er en person som er i overkant sosial og man hører gjerne latteren min fra korridor A til F. Å ha få timer på skolen hver dag passer meg veldig fint, da jeg liker å planlegge hverdagen min med en blanding av studier, trening og kvalitetstid med familie og venner.

Hva har du spist til frokost/lunch, i så fall hva?
Jeg er absolutt ikke et frokostmenneske, så første måltid blir ofte en sen lunch. Men når skoledagen begynner tidlig er en proteinshake ofte et alternativ jeg tyr til, det var det også i dag.

Hvilke planer er lagt for helgen?
I dag har min fantastiske svigersøster bursdag, så i dag er det familiebesøk som står på agendaen. Ingenting er som å reise hjem en tur til familien og samtidig få besøke nevøen min, min lille hjerteknuser. Denne lørdagen skal også tilbringes med gode venner og gjerne en liten dråpe vin, før studentlivet slår til igjen på søndag der en innlevering om mangfold i barnehagen skal skrives ferdig.

Hva er din drømmejobb?
Det har aldri vært noen tvil om at det er mennesker jeg vil jobbe med. Før HiB gikk jeg på helse og sosial og året etter helsefagarbeiderlinjen. Etter å ha jobbet på sykehjem og i barnehage, var valget om å jobbe med barn ganske enkelt. Så min drømmejobb er det jeg tar en bachelor i nå, altså barnehagelærer. Det å få være en del av barns hverdag, og passe på at de har det bra når de er i barnehagen er det jeg ønsker. Etter hvert ser jeg også for meg en master i spesialpedagogikk, men det for være et mål videre etter bachelor og noen år ute i jobb med enda mer erfaringer.

Dersom du kunne dratt på ferie hvor som helst i verden, hvor ville du dratt?
Det er mange steder jeg kunne tenkt meg å reist til, men Maldivene topper nok listen. Romantisk og nydelig, nå mangler jeg bare drømmemannen å reise med.
Hvilket dyr ville du vært på denne destinasjonen og hvorfor?
Det må være en fisk, å svømme rundt på Maldivene må være litt annerledes enn å svømme i sjøen ved nøstet hjemme. Da tror jeg denne badenymfen hadde likt seg godt.

Hvem er ditt forbilde?
Det må være uten tvil mor og far, hverdagsheltene. Selv om det er mange mennesker i denne verden som gjør noe godt, er disse to menneskene helt spesiell for meg. For meg og mine brødre har de lagt et stødig grunnlag for at vi skal ha det godt. Et godt forbilde for å vise at du kan klare det du vil, og det med en stor dose kjærlighet, omsorg, støtte og veiledning.

Hvilken person ønsker du å gi en shoutout til?
Dorthea Garvik, min bestevenn og samboer. Denne jenten er en av de vennene du er tvunget til å ha i livet ditt. Vi er triple tremenninger (sånn går det når du stammer fra Austevoll) og har mildt sagt vokst opp i hverandres hus. For folk som ikke kjenner henne så er det vanskelig å beskrive henne, hun må bare oppleves. Hun skulle fått medalje for å holde ut med meg i alle disse årene, og for å være akkurat den hun er.


Hva er du mest stolt over å ha mestret denne uken?
Som student må det være at jeg har vært flink å jobbe med innlevering og diverse denne uken. Litt flinkere enn vanlig vil jeg si. Jeg er veldig rastløs, og pleier å gjøre alt annet først, derfor er jeg ekstra fornøyd med det jeg har lært denne uken.


Hva er ditt ultimate tacotriks?

-Jeg foretrekker den sunnere varianten av taco, og da er speltlomper det ultimate tacotrikset, enten du bruker den som lefse eller lager tacochips av den.

Hva engasjerer deg som student?
Spør du meg, så spør jeg deg. Jeg er ikke en aktiv medlem av noen studentorganisasjon, og har vel for så vidt nok med studiet har jeg funnet ut. Men jeg synes det er viktig at alle studenter har en fin opplevelse av det å være student. At de føler at de får den hjelpen og støtten de trenger gjennom studiet, og mest av alt at de trives.

Hvordan ser en perfekt helg ut for deg?
Den perfekte helgen for meg blir å ta turen hjem eller til Austevoll på hytten. Her møter jeg familien og venner. Jeg liker også å jobbe litt ekstra med den såkalte sommerkroppen, og på kvelden er det ikke meg i mot å vrikke litt på dansefoten. Søndagen brukes til å ta igjen for tapt søvn. Det er rett og slett små gleder, som gleder meg.

Author: Dorthe Iselin Austevoll